In 1989, toen de rest van de horloge-industrie druk bezig was vloeistoffen uit horloges te weren via het perfectioneren van de waterdichtheid, kwam Fossil met de ?Water Watch?. Een innovatief horloge met een gesloten capsule uit dubbel glas, juist gemaakt om vloeistoffen binnen te houden.

De inspiratie voor het ontwerp van de Water Watch vond men in de lavalamp. Het unieke horloge had een speelse persoonlijkheid waarin consumenten zich konden vinden, het horloge werd een groot succes. De losse tandwieltjes, wijzer en schroefjes die boven de wijzerplaat dreven, bleken daarnaast een perfecte aanleiding voor een gesprek. Fossil komt nu met nieuwe versies van dit iconische model, waarbij het principe van de Water Watch gecombineerd is met moderne modellen, waaronder de Fossil Boyfriend.
 
Het hier afgebeelde JR9950 model heeft een winkelverkoopprijs van ? 89,90. Gedurende het jaar zullen er regelmatig andere speciale heruitgaven komen van horloges waarmee Fossil in het verleden haar gevoel voor humor, creativiteit en stijl liet blijken.