Tijdens Baselworld, waar de Oldenzaalse broers Bart en Tim Grönefeld hun debuut maakten, was voor het eerst de platina versie van de op 15 november 2008 gepresenteerde gouden Grönefeld GTM-06 ?in het echt? te bewonderen. En voor de toekomst hebben de broers ook nog wat op de planning staan.

De stand van Grönefeld op Baselworld werd gedeeld met beroemde namen als Vianney Halter, Stepan Sarpaneva, Kari Voutilainen, Urban Jürgensen en Cyclos. Horlogeliefhebbers en pers uit heel de wereld vonden hun weg naar Hal 5.1 en waren onder de indruk van de kwaliteit en het bijzondere ontwerp van de kostbare horloges uit Nederland. De GTM-06, het meest gecompliceerde horloge ooit in Nederland gemaakt, beschikt naast een tourbillon over een minute repeater.


klik aan voor een vergrotingEen minute repeater kan de tijd ? buiten via de wijzers ? ook fonetisch aangeven via hamertjes die in het uurwerk op gongen de uren, kwartieren en minuten slaan. Aan de realisatie van de eerste GTM-06 is 4 jaar hard werken vooraf gegaan, de bouw van elk afzonderlijk horloge kost 6 maanden.


De moderne en mannelijk ogende GTM-06 Tourbillon Minute Repeaters worden in een strikt gelimiteerde oplage van 10 stuks in 18 karaat goud en 10 stuks in 950 platina gemaakt. De gouden versie kost ? 325.000,- en in platina ? 385.000,-.


Voor de toekomst zijn de broers overigens van plan de lijn uit te breiden met nieuwe modellen. Zo staat er een met diamanten bezet ?stealth? model in zwart DLC gecoat titanium op de planning. Één unieke ?His & Hers? set zal worden gemaakt, waarvan beide modellen een minute repeater hebben maar het damesmodel geen tourbillon mechanisme heeft. Daarnaast zijn er verschillende korte en langere termijn plannen die zullen worden uitgevoerd terwijl het merk zich verder ontwikkeld.