In een tijd waarin 'limited' niets meer zegt over de oplage, waarin het woord uniek aan de lopende band misbruikt wordt en waarin een tonnenprijskaartje geen garantie is voor exclusiviteit, presenteert de Nederlandse horlogemaker Daniël van Ree een nieuw concept: de Van Ree Personal DNA watch. Een horloge waarin fysiek DNA-materiaal van de eigenaar zichtbaar is geplaatst én visueel verwerkt. Doordat ieders DNA werkelijk uniek is, kan Van Ree met een gerust hart stellen dat elk exemplaar ook daadwerkelijk uniek is. De horloges zijn uitsluitend via Van Ree zelf te verkrijgen.

Daniël van Ree is horlogemaker en ?liefhebber. Hij deed jarenlang ervaring op bij verschillende bedrijven. Maar hij had ook een droom: een eigen horloge waarop zijn familienaam zou prijken. Van Ree ontwikkelde de afgelopen jaren een fraai, klassiek horloge, met een intrigerende wijzerplaat en een gemodificeerd kaliber (VRW 001) aan boord. En verwezenlijkte zijn droom.


Om zijn horloge iets werkelijk unieks te geven, iets wat er nog niet is, wordt aan elk exemplaar DNA van de eigenaar toegevoegd. Wie een Van Ree aanschaft, geeft ook wat speeksel af. Dat wordt verstuurd naar een DNA-laboratorium dat er DNA uithaalt.


DNA van de eigenaar zit in de kristal achter de "kroon" op de voorgrond, staat op de ring om het uurwerk en op het glas van de zichtbodem


Een stukje DNA wordt bewerkt tot een ‘kristal’ en dat kristal wordt in de horlogewerkplaats weer in een speciaal ontwikkeld compartiment op de 4-uur positie van het horloge geplaatst. De DNA-code (die per individu gegarandeerd uniek is) wordt fraai verwerkt in een zichtbare ring rondom het uurwerk en op het horlogeglas van de zichtbodem. De slogan van Van Ree ‘Unique by Nature’ dekt fraai de lading. Want dankzij de natuur is ieders DNA uniek, en anders vertaald staat er ook ‘van nature uniek’.


klik op de afbeelding voor een vergrotingVan Ree Personal DNA watch is uitgevoerd met gangreserveaanduiding en retrograde datum. Het horloge is verkrijgbaar in uitvoeringen in staal en goud, met zilverkleurige en blauwe wijzerplaat, een bijpassende lederen band en een luxe doos.


Meer informatie via de website van Van Ree: www.vanreewatches.nl. Prijzen op aanvraag.