De modellen van de Sport Lengends serie van Longines vormen een soort ?Hall of Fame?van de Longines Sport Collection. Hierin behoort ook de Legend Diver, een krachtig duikhorloge in een hernieuwde uitgave. Het is een heruitgave van het duikhorloge uit 1960 dat verwijst naar de bathyscaaf ?Trieste?, die in september 1953 naar een diepte van 3150 meter dook.

Met behoud van de hoofdkenmerken die verwijzen naar de technische beperkingen van weleer zoals het geronde glas, heeft Longines dit historische horloge uitgerust met krachtige technische eigenschappen: saffierglas, twee geschroefde kronen, een geschroefde achterdeksel en een draaiende duikerslunet.
Eén van de kronen activeert en blokkeert de in twee richtingen draaibare interne schijf die het mogelijk maakt de duiktijd te bepalen. De superluminova indexen op de zwart gelakte wijzerplaat bieden optimale afleesbaarheid.

Zoals het een echt duikhorloge betaamt, is de Longines Legend Diver waterbestendig tot 300 meter. De roestvrij stalen kast meet 42 mm en herbergt het automatisch mechanische L633 uurwerk (ETA 2824/2) met een gangreserve van 38 uur.

Het horloge is vanaf april 2008 te koop en heeft een adviesprijs van ? 1.440,-