Chopard presenteerd op Baselworld drie nieuwe modellen: de L.U.C. XP, de Mille Miglia Grand Turismo XL GMT en de Happy Sport Chrono Mark II All Black.

Minder is meer? en elegant: L.U.C. XP

Chopard overtreft elegantie met de ultra-dunne L.U.C. XP, nu verkrijgbaar in rosé goud en wit goud met een lei-grijze wijzerplaat, en complimenteert ermee de L.U.C. Haute Horlogerie collectie.

Het horloge is voorzien van een automatisch L.U.C. 96HM uurwerk met twee veertonnen en een gangreserve van bijna 70 uur, in een ultra plat horloge een prestatie van formaat. De horlogemakers van de manufactuur Chopard zijn hierin geslaagd door de rotor van het automatische uurwerk uit het centrum te plaatsen. De vormgevers op hun beurt hebben met het ontwerp van de 39,5 mm brede kast gezorgd voor een meer gestroomlijnd profiel.

Mille Miglia Grand Turismo XL GMTRond de wereld in een race: Mille Miglia Grand Turismo XL GMT

Chopard zet de legende van Mille Miglia voort met de lancering van de Mille Miglia Grand Turismo XL GMT. Indrukwekkend, origineel en voorzien van een GMT indicator, combineert dit horloge hypermoderne mechanische techniek met verfijnde esthetiek.

Enkele van de karakteristieke eigenschappen van de nieuwe Mille Miglia Grand Turismo XL GMT zijn een tweede tijdzone en een weergave van de wereldbol in het midden van de wijzerplaat. Het horloge is waterdicht tot 100 meter, heeft onspiegeld saffierglas, datumaanduiding, een geschroefde kroon en meet 44 mm. Het uurwerk is COSC (chronometer) gecertificeerd.

Karakter en Originaliteit: Happy Sport Chrono Mark II All Black

Vanaf het moment van lancering in 1993 is de Happy Sport lijn van Chopard enorm succesvol, geïnspireerd op de Happy Diamonds, met een eigen toevoeging van originaliteit en avant-gardistische lijnen.
Happy Sport Chrono Mark II All Black
Chopard onthult nu de Happy Sport Chrono Mark II All Black, de opvolger van de vorig jaar op Baselworld gepresenteerde Happy Sport Chrono Mark II, speciaal ontworpen voor de steeds toenemende eisen op het gebied van horloges van vrouwen.
Dit opvallende model laat gelijk zien waar het om gaat: zwarter dan zwart, monochroom, krachtig en minimalistisch. De met carbon bewerkte stalen kast en gesp garanderen een flinke resistentie tegen krassen. Alleen diamanten maken kans dit materiaal te beschadigen maar deze zitten gevangen tussen het glas en de wijzerplaat, waartussen ze verder vrij kunnen ronddansen.

Het horloge heft een draaibare lunet, een zwarte kroon met een onyx, een quartz uurwerk en is waterdicht tot 30 meter. Ook verkrijgbaar met een met diamanten bezette lunet.