Om de verjaardag van haar KonTiki lijn te vieren komt Eterna op Basel met een gelimiteerde editie van slechts 50 stuks met eigen ? manufactuur ? uurwerk.

Deze KonTiki Anniversary is gemodelleerd naar het eerste KonTiki horloge uit 1958. Op de wijzerplaat van het horloge zijn silhouetten van het Raroia atol, het prachtige maar niet voorziene doel van de toenmalige KonTiki expeditie van Thor Heyerdahl, afgebeeld.
De vergulde en met lichtgevende pasta gevulde driehoekige indexen op de wijzerplaat verwijzen naar het oorspronkelijke model. De eveneens vergulde en lichtgevende wijzers zorgen daarnaast voor een optimale afleesbaarheid op de zwarte achtergrond van de wijzerplaat.


In de kast, die gemaakt is van rood goud en 40 mm breed is, zit het automatische manufactuur uurwerk 3010 met snel verstelbare datum. De bodem is geschroefd waardoor het horloge tot 200 meter waterdicht is en toont als extra herinnering aan de expeditie van Thor Heyerdahl, een gravure van het KonTiki vlot. De bruine, krokodil lederen band is speciaal voor het horloge gemaakt en voorzien van kruissteken zoals ook gebruikt in de constructie van het KonTiki vlot.


De KonTiki Anniversary wordt geleverd in een in traditioneel Polynesische stijl handgesneden houten doos met een motief van de zonnegod KonTiki.


Het horloge zal tegen de herfst van 2008 verkrijgbaar zijn en ongeveer ? 12.500,- gaan kosten.