Longines viert paarlemoeren huwelijk met Gassan

Het Zwitserse high-end horlogemerk Logines met een geschiedenis van ruim 180 jaar viert zijn dertigjarig huwelijk met zijn officiële dealer Gassan Diamonds. Ter ere van hun samenwerking lanceert Longines een horloge naar het ontwerp van zijn klassieke Weems Second-Setting Watch, dat bijna 90 jaar geleden (in 1929) werd ontworpen. De limited edition heeft een symbolische oplage van dertig exemplaren en is (uiteraard) uitsluitend verkrijgbaar bij Gassan Diamonds.

De Weems Second-Setting Watch is een innovatie van Philip van Horn Weems, meester van navigatie-instrumenten. Het was Weems die de fameuze piloot Charles Lindbergh leerde navigeren, voordat Lindbergh de eerste non-stop solovlucht van New York naar Parijs volbracht. De Weems Second-Setting Watch laat zich onder meer herkennen aan zijn draaiende tweede wijzerplaat in het centrum van het horloge. Deze was bedoeld voor piloten om het horloge te synchroniseren met de tijd zoals gegeven door radiosignalen. Het design maakt het mogelijk om het horloge ook in een dynamische omgeving en met dikke handschoenen in te stellen.De lancering van het vernieuwde meesterwerk vindt plaats tijdens de Masters of LXRY van 7 tot en met 11 december in de RAI in Amsterdam.

Deze onbetwiste klassieker wordt door Longines opnieuw gelanceerd met het cachet van Gassan. Zo komt het elegante donkerblauw van Gassan Diamonds terug in het uurwerk; in het roterende centrum, de band en de Romeinse cijfers. Het onmiskenbare hoogtepunt is de Gassan diamant, gezet op de dertigste seconde op de roterende plaat.

De lancering van het vernieuwde meesterwerk vindt plaats tijdens de Masters of LXRY van 7 tot en met 11 december in de RAI in Amsterdam.