Elke zonsondergang te volgen met unieke Krayon Everywhere USS – Universal Sunrise Sunset- complicatie

Volgens Rémi Maillat bestaat de kunst van het horlogemaken uit een fusie van wiskunde en artistieke creatie. Als student micromechanica aan de universiteit van Le Locle doorzag Rémi Maillat de mogelijkheden die bij het maken van horloges horen. Met een vader als ingenieur in tribologie (de studie van wrijving en slijtage van oppervlakken die met elkaar in wisselwerking staan) en een wiskundeprofessor als moeder werd de interesse voor wiskunde en fijne mechanica Rémi Maillat met de paplepel ingegeven. Maillat ontwikkelde tijdens zijn loopbaan nieuwe kalibers in opdracht, en doet dit sinds 2013 vanuit zijn eigen studio in La Chaux-de-Fonds onder de naam Krayon. De filosofie van Krayon is even eenvoudig als lastig: “Door verfijnde oplossingen worden technische  complexiteiten tot een mooi en eenvoudig horloge getransformeerd.”

De Krayon Everywhere heeft een complicatie die het mogelijk maakt om van elke plaats ter wereld de zonsopkomst- en zonsondergangstijden af te lezen. Deze innovatieve complicatie wordt eenvoudig bediend door middel van de kroon. Het USS-kaliber, kort voor Universal Sunrise Sunset, is geplaatst onder een wijzerplaat die ondanks de vele indrukwekkende details overzichtelijk blijft. Een uitgekiende kleurkeus bewaart hierbij de rust.

KRAYON - EVERYWHERE - Front 02 - HD

KRAYON - EVERYWHERE - 870

Een blik op de wijzerplaat onthult het aantal uren daglicht, afhankelijk van de versie, op een gele of roze cirkel. De donker gekleurde cirkel symboliseert de nacht. Het punt waarop de twee cirkels elkaar ontmoeten, komt overeen met zonsopgang en zonsondergang. Naarmate de seizoenen veranderen wordt het aantal uren met daglicht langer of korter. Een blauwe pijl op de rand van de schaal symboliseert de baan van de zon.

KRAYON - EVERYWHERE - Front-Back 02 - HD

Dit ogenschijnlijk eenvoudige resultaat kwam tot stand door vijf parameters die van invloed zijn op de berekening van zonsopkomst en zonsondergang te combineren: De eerste lengtegraad en breedtegraad die geografisch een punt op aarde definiëren, vervolgens de UTC-tijdzone en als laatste de datum en de maand. De drager van het horloge stelt via de kroon de vereiste gegevens in om vervolgens het precieze uur te zien waarop de zon zal verschijnen en verdwijnen, op de plaats van zijn keuze en op de dag dat hij dat wenst.

Prijs op aanvraag
Meer informatie : Krayon.ch