Montblanc TimeWalker Automatic Date

Geïnspireerd door de eenvoud en helderheid van vintage automotive snelheidsmeters, is de wijzerplaat van dit uurwerk gericht op essentiële tijdsaanduiding via het sterke contrast tussen zilverachtig wit en zwart. Grote Arabische cijfers en de Super-LumiNova® gecoate wijzers zorgen voor een perfecte leesbaarheid, De centrale secondewijzer valt op dankzij de rode kleur en typerende Minerva-pijl aan de punt.

Montblanc TimeWalker Automatic Date_detail

 

Het horloge doet duidelijk denken aan de Minerva stopwatches van het begin van de 20e eeuw, terwijl de weergave van 05 tot 60 de racekenmeren op de wijzerplaat onderstreept. De datumaanduiding bevindt zich dicht bij het cijfer van 15 minuten om 3 uur. De glanzende, zwarte keramische lunette met uurcijfers en indexen kan unidirectioneel worden gedraaid om een ??tweede tijdzone aan te geven. Voor een betere grip heeft het een gekartelde afwerking aan de zijkant, geïnspireerd op de benzinetankdoppen van vintage raceauto’s. Montblanc TimeWalker Automatic Date

Voor maximale betrouwbaarheid en prestaties is de gesatineerde roestvrijstalen kast van 41 mm waterbestendig tot 100 meter en werd het model grondig getest door de Montblanc Laboratory Test 500. Het horloge kan worden gedragen met een zwarte rubberen of lederen riem met asymmetrische perforaties of een nieuwe, hoogwaardige roestvrijstalen polsband met drie schakels.

Prijs: € 2.379,-

Meer informatie: Montblanc.com