Lange & Söhne 1815 Annual Calendar & Saxonia Annual Calendar, handgewonden of niet?

Naast de Saxonia Annual Calendar introduceert A. Lange & Söhne een tweede Annual Calander. Liefhebbers van het high-end 1815 Annual Calendar model hebben daarmee keus uit twee  exclusieve modellen met eeuwigdurende kalender. 

Saxonia Annual Calendar_1

De kalenderaanduiding van beide horloges hoeft slechts eenmaal per jaar – eind februari-  handmatig te worden gecorrigeerd. De maanfasecomplicatie heeft een nauwkeurigheid van 122,6 jaar. Beide modellen zijn leverbaar met een witgouden of roségouden kast met argenté gekleurde zilveren wijzerplaat. De kalibers zijn perfect en handmatig afgewerkt volgens de strengste normen van het Lange-ambacht. Maar daarmee houdt het vergelijk op.

ALS_238.032_330.032_SIHH_2017_A4
De Saxonia Annual Calendar wordt aangedreven door het beproefde zelfopwindende ‘Sax-0-Mat’-uurwerk met gouden rotor op kogellagers. De naam is samengesteld uit ‘Saxonia’ ‘nul’ en ‘automatisch’. De nul staat voor het ingenieuze zero-reset-mechanisme. Het zorgt ervoor dat de secondewijzer onmiddellijk naar de 12-uurspositie springt wanneer de kroon wordt uitgetrokken. Deze functie maakt het heel eenvoudig om het horloge te synchroniseren.

ALS-238-032-RS-a4-Zoomi

De 1815 Annual Calendar in de 40 mm kast heeft een handgewonden uurwerk, kaliber L051.3 met een ruime gangreserve van drie dagen. Een analoge datum, Arabische cijfers en een klassiek minutenspoor verraden roots uit de jaren waarin het zakhorloge hoogtij vierde. Knap – en prettig draagbaar – is dat de kast van de Saxonia Annual Calendar kleiner is, terwijl de 38,5 mm kast evengoed plaats biedt aan het uit 476 onderdelen bestaande kaliber. De gangreserve van de Saxonia bedraagt 46 uur.  De fascinerende en klassiek ogende high-end horloges worden geleverd op een kroko lederen band.

Prijs 1815 Annual Calender: € 37.500,-
Prijs Saxonia Annual Calendar: € 52.500,-

Meer informatie: Alange-soehne.com