Harry Winston Avenue Classic Automatic, American beauty met een Zwitsers hart

De Harry Winston Avenue Classic Automatic new Avenue Classic Automatic heeft een uiterlijk dat geïnspireerd is op de New-Yorkse jaren dertig Art Deco scène, met onder dat uiterlijk een modern hart.

New York City was de thuisbasis van Harry Winston en een constante bron van inspiratie in het leven van de beroemde juwelier. De ontwerpen van Winston waren in staat de focus van Parijs als juwelen en sieraden walhalla te verleggen naar New York. Harry Winston werd met zijn creaties hét symbool van Amerikaanse glamour. De Fifth Avenue lijn is vernoemd naar de beroemde staat, thuisbasis en locatie van de Flagship Salon van Harry Winston in New York. De gestroomlijnde styling en stedelijke verfijning uit de Art Deco-periode, toen Harry Winston in 1932 zijn bedrijf stichtte, zijn kenmerkend voor de lijn.  Begin dit jaar nog werd in Basel de Harry Winston Avenue Classic Cherry Blossom met quartz-uurwerk gepresenteerd. De nu gepresenteerde modellen hebben een automatisch uurwerk. Het is de eerste keer dat een Avenue Classic voorzien is van een automatische Zwitserse kaliber. Het woord ‘Automatic’ prijkt dan ook trots op de wijzerplaat. Winston Avenue Classic

De verfijnde rechthoekige 18-karaats gouden kast van de Avenue Classic Automatic is bezet met 29 briljant geslepen diamanten en een emerald geslepen diamant op 12 uur.  De klassieke bogen, aan beide uiteinden van de kast zijn kleine recreaties, geïnspireerd op de boogdeur van Harry Winston’s Fifth Avenue Salon.  Op de paarlemoeren wijzerplaat is een vintage typografie gebruikt voor de uur markers. De kleine track, een nieuwigheid die dit jaar op alle uurwerken van Avenue verschijnt, is omlijnd met 42 diamanten in de vorm van een smaragd geslepen diamant, ter ere van de favoriete snit van Mr. Winston. Een prachtige emerald-geslepen diamant op de wijzerplaat maakt het ontwerp compleet. Winston Avenue Classic

Trouw aan het verleden en toegewijd aan de toekomst is het horloge voorzien van een Zwitsers automatische uurwerk uitgerust met de nieuwste technologie in de vorm van een siliconen balansveer. Om het slanke profiel van de Avenue-kast te behouden  – voorheen immers berekend op een quartz-uurwerk- licht  18 karaats roségouden rotor met  Côtes de Genève afwerking  iets uitstekend in het uurwerk, wat te zien is dankzij een saffieren kastdeksel.  

AVEAHM21_DUO_WhiteBg

Het horloge is leverbaar in  18-karaats witgoud (AVEAHM21WW001) en 18-karaats roségoud (AVEAHM21RR001 ) en wordt gedragen op een naadloze alligator lederen band met een parelglans afwerking. De 18-karaats gouden gespsluiting is bezet met zes briljant geslepen diamanten en heeft tevens een 18-karaats gouden vouwsluiting die zich perfect aanpast aan de pols voor extra comfort en veiligheid. 

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Harrywinston.com