Baselworld 2017: Harry Winston luxe horloge Avenue Classic Cherry Blossom

Het is erg bekend, het nummer uit de 1953 musical film Gentlemen Prefer Blondes; “Diamanten are a girls best friend”. Wie de tekst beter kent herkent ook de woorden: “Talk to me, Harry Winston, tell me all about it.” Mr. Winston was een legendarische juwelier uit New York. Niet alleen vakkundig, maar ook een goede waarnemer van de natuur, wat zich vertaalde naar luxe sieraden binnen dit thema, zelden zonder gebruik te maken van diamanten in het ontwerp.

In navolging van zijn werk hebben de hedendaagse ontwerpers van het huis Harry Winston de schoonheid van Japanse kersenbloesem vastgelegd. Het Japanese Sakura seizoen heeft model gestaan om op zeer elegante wijze met diamanten en roze saffieren een eeuwige lente weer te geven.

In de Japanse traditie en de filosofie kondigen de witte en roze bloemen van de Sakura, in het Nederlands vertaalt als kersenbloesem, de komst van de lente aan, wat staat voor vernieuwing van het leven en optimisme. Maar omdat de kersenboom maar zo kort in bloei staat zijn de gevallen bloemblaadjes in Japan ook een herinnering aan hoe kortstondig en kostbare leven is. Deze filosofie hebben de ontwerpers willen weergeven.

Harry Winston luxe horloge Avenue Classic Cherry Blossom

De wijzerplaat van het horloge is uitgevoerd in een lichte groen-blauwe kleur. 39 briljant geslepen witte diamanten en 29 briljant geslepen roze saffieren (0.04 ct) die verspreid over de wijzerplaat zijn aangebracht vertegenwoordigen de bloemen en blaadjes van de boom. De edelstenen zijn in verschillende maten geslepen waardoor diepte wordt gecreëerd.

Harry Winston luxe horloge Avenue Classic Cherry Blossom

Het horloge valt binnen de Avenue collectie, vernoemd naar Harry Winston’s befaamde Fifth Avenue Flagship Salon in New York. In het ontwerp komt de architectuur van het pand terug door de  18-karaats witgouden kast te  voorzien van drie bogen op het bezel op 12 en 6 uur. En omdat een Harry Winston geen Harry Winston is zonder voldoende diamanten is ook het bezel van de kast voorzien van  in totaal 29 briljant geslepen diamanten van 2.21ct . Een andere Harry Winston handtekening is het logo op 12 uur waarbij de letters HW af te lezen zijn in een achthoekig frame.  Het kleine meesterwerk wordt gepresenteerd op een groen-blauwe alligator band met 18-karaats witgouden gesp, bezet met briljant geslepen diamanten.

De Avenue Classic Cherry Blossom (ref. AVEQHM21WW286) heeft een quartz uurwerk, (HW1044). De kast meet 21.15 x 36,1 mm en is slechts 6.68 mm dik.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: HarryWinston.com