Omega: De Ville Trésor

'Where Classic meets Contemporary'

Omega kondigt een nieuwe collectie van De Ville Trésor aan: overduidelijk geënt op de series van Omega’s klassieke dress watch, maar tegelijkertijd een reeks op zichzelf. De nieuwste collectie is zonder enige concessies voor de elegante vrouw.

Omega De Ville Tresor

De De Ville Trésor werd voor het eerst door Omega op de markt gebracht in 1949. Dit horloge was een classy maar bescheiden horloge (met een kaliber van slechts 30mm); specifiek bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse gentlemen – die destijds doorgaans minder vermogend waren dan de Europese en Noord-Amerikaanse.

In 2014 maakte de Trésor een come-back als dress watch van charmante eenvoud, voor de moderne man wereldwijd. In zijn kielzog volgde een lijn voor dames, die zich onderscheidde met een smallere kast, bezel bezet met diamanten en een paarlemoeren wijzerplaat. De allernieuwste collectie van De Ville Trésor richt zich daarentegen puur op de vrouw.

Omega De Ville TrésorOmega De Ville Trésor Kroon

De nieuwste Trésor, met 9 verschillende modellen, is een smal model van 36,0mm of 39,0mm breed. Aan beide kanten vanaf de lugs vloeit een sierlijke lijn diamanten: als een natuurlijke glans van van de kast. Ook in de kroon is een enkele diamant geplaatst – in het midden van een rode bloem: een samenspel van vijf logo’s van Omega, in Omega-rood keramiek.

De kast is van roestvrij staal of van 18 karaat Sedna™ goud (twee modellen van 36,0mm) en de wijzerplaat in de kleuren wit, paarlemoer, gelakt zwart, taupe, blauw of opaline silver. De lange bladvormige wijzers nemen de drager mee langs Romeinse cijfers, aangestuurd door het Omega kaliber 4061: een quartzuurwerk met batterijduur van 48 maanden. Dit alles zit om de pols met een leren of stoffen band, in een kleur in harmonie met de rest van het horloge.

Omega De Ville Trésor

 

Mooi detail voor de draagster is ook de achterkant van de kast: een spiegel met design van ‘Her Time’ Los van het feit dat een spiegel altijd een handig accessoire is, staat de spiegel volgens Omega ook voor ‘reflecting the natural charisma that each woman possesses’.  Daarmee is dit horloge een schot in de roos, wat ons betreft.

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook op de website van Omega