Omega is sinds 1932 de Official Timekeeper  van de Olympische Spelen. Een samenwerking van maar liefst 86 jaren, die vorig jaar in het Olympisch Museum in Lausanne (Zwitserland) nog eens feestelijk is verlengd tot 2032. Dit jaar presenteert het Zwitserse horlogemerk een vijfdelige collectie waarmee het zijn ongeëvenaarde positie kracht bijzet: de  “Seamaster Olympic Games Collection”.

OmegaOlympics

De vijf horloges volgen – onder meer met de horlogeband en secondewijzer – de kleuren van de Olympische ringen. Met de wijzerplaat wordt bovendien een gelijkenis getrokken met de stopwatches van Omega; met name die in 1976 in Montreal en Innsbruck werden gebruikt. De wijzerplaat is zwart, omringd met een witte band, voor optimale leesbaarheid. Stop

Om het sportieve karakter van het horloge te onderstrepen, loopt in de witte band bovendien een gekleurde lijn (in dezelfde kleur als de band en secondewijzer) die driemaal onderbroken wordt in stappen van 20 seconden. Subtiel en slim: zo is het in één oogopslag mogelijk voor de drager om de hartslag per minuut te berekenen. Ook is de  Seamaster Olympic Games Collection prettig om de pols doordat de band geperforeerd is, waardoor de huid enige ademruimte heeft.

Tot slot is er nog een bewijs van Omega’s (terechte) trots  te vinden op de geanodiseerde aluminiumring op de achterklep, waar alle host cities en data van Omega’s Olympische Spelen worden genoemd, van Los Angeles in 1932 tot Los Angeles in 2028.


OmegaOlympics6

Details: De kast heeft een doorsnee van 39,5mm en een gekleurde horlogeband van leer. Het horloge loopt op de Master Chronometer caliber 8800 – een automatisch uurwerk dat door de METAS (Zwitsers instituut voor metrologie) aan zware tests is onderworpen. Dit kaliber kent een frequentie van 25,200vph (3.5Hz), een gangreserve van 55 uur en laat uren, minuten, seconden en datum zien.
Limited edition: van elk van de vijf uitvoeringen zijn slechts 2,036 exemplaren wereldwijd.