In 1980 ontwierp Carlo Crocco het Hublot horloge in goud, met een band van rubber. Dit was een primeur in de geschiedenis van de horlogemakerij en vormde de baanbrekende inspiratie voor een uiterst succesvolle horlogestijl. De horlogekast in de vorm van een patrijspoort, in combinatie met gepolijst en geborsteld metaal, de minimalistische zwarte wijzerplaat en de kenmerkende, zwarte rubber band zijn uitgegroeid tot symbolen voor Hublot.
Al na een paar jaar kon Hublot zich bij de elite van grote horlogemakers voegen. Aan het ontwerp van de unieke band gingen drie jaar onderzoek vooraf, die nodig waren om de buitengewone eigenschappen aan te tonen van natuurlijk rubber, dat in contact met de huid lijkt te regenereren. De twee delen van de polsband worden bij aankoop op maat gemaakt. Ze passen zich onmiddellijk aan de pols aan en bieden de drager zo een unieke ervaring.
In mei 2004 werd Jean-Claude Biver benoemd tot CEO, hij werd lid van de raad van bestuur en kreeg een minderheidsaandeel in Hublot. Onder zijn leiding keerde Hublot terug naar de oorspronkelijke principes, namelijk de combinaties van ongebruikelijke materialen zoals goud en keramiek, tantalium en rood goud of zelfs magnesium en titanium, zonder afbeuk te doen aan het unieke, tijdloze ontwerp van de Hublot horloges.
In minder dan een jaar voldeed Biver aan de uitdaging om een nieuwe collectie op te zetten, die in 2005 in Bazel werd gepresenteerd. De collectie omvatte onder andere de Hublot ?Big Bang? chronograaf, die onmiddellijk een succes bleek. Vergeleken met het voorafgaande jaar, namen de bestellingen met een factor drie toe. Een paar maanden later, in november 2005, werd de Big Bang chronograaf al alom geprezen en beloond met meerdere internationale prijzen zoals de prestigieuze ?2005 Design Prize? tijdens de ?Geneva Watchmaking Grand Prix?. Ook in de jaren daarna zou Hublot prestigieuze prijzen blijven winnen.
In juni 2006 lanceerde Biver Hublot TV, het eerste televisiekanaal op internet van een luxemerk. Het televisieteam produceert nieuws over de wereld van Hublot en zend dit uit. In aansluiting hierop werden diverse modellen van de Big Bang ontwikkelde, elk met een eigen complicatie: Tourbillon, Big Date, Power Reserve Indicator en Split Second.
In oktober 2007 kwam het horlogebedrijf met het eerste horloge dat geheel in de eigen fabriek was geproduceerd: Hublot ontwierp en ontwikkelde een nieuwe, lichte legering die voornamelijk uit aluminium en magnesium bestaat, ? het zogenaamde hublonium ? die wordt gebruikt voor het uurwerk en de behuizing van de Big Bang.
Parallel aan de Big Bang collectie vervaardigt het merk nog altijd ?klassieke? horloges, waaraan ongeveer dertig procent van de klanten de voorkeur geeft.
Een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van het horlogebedrijf vond plaats op 24 april 2008, toen Carlo Crocco de firma verkocht aan de Franse groep LVMH.
http://www.hublot.ch/