Hublot handelt om de neushoorn te behouden

met de Big Bang Unico SORAI in beige keramiek

Hublot handelt om de neushoorn te behouden

Het gaat niet goed met de neushoorns in Afrika en India. Want tweederde van de nog in leven zijnde wilde neushoorns wereldwijd is in direct dodelijk gevaar. Hublot handelt om de neushoorn te behouden met de Big Bang Unico SORAI in beige keramiek.

De neushoorn heeft, zijn naam zegt het natuurlijk al, op zijn neus een hoorn. En het is juist die hoorn die ervoor zorgt dat stropers het op zijn leven gemunt hebben. Stroperij is de belangrijkste oorzaak dat de wilde neushoorns in Afrika en India gevaar lopen uit te sterven. En dat al zo snel als tegen 2025! Dat is een vreselijk vooruitzicht. Hublot handelt om de neushoorn te behouden. Het horlogehuis is namelijk een partnerschap aangegaan met Kevin Pietersen en SORAI – Save Our Rhino Africa India – om bedreigde neushoorns te beschermen en te behouden.

En die verbintenis neemt vaste vorm aan met de Big Bang Unico SORAI. EDat is een robuuste 45 mm chronograaf waarvan een groot deel van de verkoopinkomsten ten goede komt aan Care for Wild. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de verzorging en het behoud van weesneushoorns. En ook  wordt het Zuid-Afrikaanse bureau voor nationale parken financieel bijgesprongen. Dat bureau krijgt geld om hun bewakingstechnieken te moderniseren. Het volgende filmpje legt het allemaal perfect uit.

Hublot handelt om de neushoorn te behouden met de Big Bang Unico SORAI

De verbintenis tussen de neushoornbewaarders en het Zwitserse horlogehuis komt tot uitdrukking in de 45 mm Big Bang Unico Sorai (23.800 euro). Het tot 100 stuks gelimiteerde horloge is gemaakt van beige keramiek. En gekleurd keramiek is een specialiteit van Hublot en dus imiteert het materiaal perfect de kleur van het Afrikaanse zand van de savanne. Doordat de wijzerplaat is opengewerkt is er ook ruimte voor de afbeelding van een witte neushoorn. En dat maakt de gelimiteerde chronograaf nog nét iets meer bijzonder. Plus opvallend voor de echte dierenliefhebber.

Hublot handelt om de neushoorn te behouden

De witte neushoorn in de opengewerkte wijzerplaat

Gevulkaniseerd, duurzaam en op de millimeter nauwkeurig

De Big Bang Unico SORAI is voorzien van een beige NATO-band. Een rubberband met woestijncamouflagepatroon wordt ook meegeleverd. En dankzij een speciale vulkanisatietechnologie is het gelukt om duurzame kleuren te produceren. Bovendien zijn die kleuren tot een tiende van een millimeter nauwkeurig getekend en vervolgens geproduceerd. En dat zorgt voor een zeer heldere en scherpe band. Dus perfect om ongezien achter een struik te wachten op het passeren van een witte, zwarte of Indische neushoorn.

Hublot handelt om de neushoorn te behouden

Het transparante achterdeksel biedt zicht op het Unico manufactuurkaliber

Voor meer informatie over het behoud van de neushoorn: https://sorai.com.au/

Voor meer informatie over de verschillende Big Bangs: www.hublot.com