Hublot Big Bang Unico Red Magic

Keramiek kleurt rood

Hublot Big Bang Unico Red Magic

De Hublot Big Bang Unico Red Magic is heel rood en daar schuilt geen magie achter al doet de naam dat wel vermoeden. In het Hublot Metallurgy & Materials laboratorium werken geen tovenaars maar scheikundigen en andere knappe koppen. Zij creëerden een nieuw proces dat het mogelijk maakt helder gekleurd keramiek te gebruiken voor bijvoorbeeld horlogekasten.

Behalve zeer rood is de Hublot Big Bang Unico Red Magic ook zeer driedimensionaal

Behalve zeer rood is de Hublot Big Bang Unico Red Magic ook zeer driedimensionaal

 

De deur van het Hublot R&D laboratorium ging na vier jaar van onderzoek open en wat kwam er tevoorschijn? De Hublot Big Bang Unico Red Magic. Het rode keramiek waarvan de 45,5 mm kast is gemaakt, is nog nooit vertoond en is het resultaat van een proces dat keramiek verhit en samendrukt zonder de ingebrachte kleurpigmenten te verbranden. Het resultaat is een helderrood keramiek dat bovendien een hogere dichtheid heeft dan gewoon keramiek en daardoor ook harder is en nóg beter bestand tegen krassen en andere ongemakken.

Glorieus rood

De 45,5 mm Hublot Big Bang Unico Red Magic is bepaald geen grauw muurbloempje

De 45,5 mm Hublot Big Bang Unico Red Magic is bepaald geen grauw muurbloempje

Het nieuwe keramiek dat Hublot heeft ontwikkeld kan gemaakt worden in een regenboog van kleuren. Hublot koos specifiek de kleur rood voor het eerste horloge in het nieuwe materiaal omdat rood kracht, passie en glorie symboliseert. De tot 500 stuks gelimiteerde Big Bang Unico Red Magic heeft sterk contrasterende zwarte accenten gemaakt van PVD-titanium op de opengewerkte wijzerplaat en ook de pushers en de schroeven aan de band zijn uitgevoerd in dat zwarte materiaal. De kast is waterdicht tot 100 meter en in de nabije toekomst valt een regenboog aan kleuren te verwachten. Na rood komt gokken wij blauw en als dat zo is heeft u die miraculeuze, juiste voorspelling hier op horloge.info gelezen.

In de kast van keramiek tikt Hublots eigen Unico HUB 1242 flyback chronograafuurwerk dat opgebouwd is uit 330 onderdelen waaronder een door chronograafliefhebbers zeer gewaardeerd column-wheel dat de chronograaffunctie accuraat en zeer direct activeert. Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van 72 uur.