Limited Edition: Hublot Big Bang Tutti Frutti linnen

Baselworld liet het al zien: uiteenlopende materialen combineren binnen één horloge is een trend. De zomerse en kleurrijke Hublot Big Bang Tutti Frutti collectie is misschien wel het meest in het oog springende voorbeeld. De gelimiteerde lijn heeft linnen als basis, en niet alleen voor de band.

Eerder werkte Tudor al met kant en denim, en nu is het de beurt aan linnen. De natuurlijke plantaardige vezels zijn gebruikt voor de band, maar de structuur van linnen is ook gebruikt als inspiratie en materiaal voor de kast en wijzerplaat.

Hublot Big Bang Tutti Frutti. 341.XO.2770.NR.1206-SD-HR-WLinnen is een van de oudste textielvezels en werd 9000 jaar geleden in Azië al gekweekt. Hublot heeft het materiaal niet alleen gebruikt als grondstof voor de textiele band, maar ook als alternatief voor het carbon van de kast. Om dit te bereiken werd Zwitsers geteeld linnen op een natuurlijke, ambachtelijke manier en met behulp van mechanische processen getransformeerd van plant tot vezel. Hieruit kon een innovatief alternatief ontstaan voor koolstofvezel waarmee een sterk, maar zeer licht materiaal ontstond waar in principe een oneindig kleurenpalet op kan worden losgelaten.

Hublot Big Bang tutti frutiit. 341.XL.2770.NR.1201-SD-HR-W

De Hublot Bing Bang Tutti Frutti collectie is verkrijgbaar in 4 kleuren; ocean blue, turquoise, paars en oranje. De kleuren zijn tot stand gekomen op basis van natuurlijke pigmenten. Elke horloge is in bijpassende kleur verrijkt met blauw of oranje saffieren, topazen en amethisten op het bezel en op de wijzerplaat. De linnenband heeft een rubberen binnenzijde. Het consistent  tot de juiste kleurensamenstelling komen is overigens nog niet zo simpel. Kleurbeheersing bij een natuurlijk materiaal als linnen hangt voor een groot deel af van de opname die het materiaal toelaat. Er zijn vele maanden aan onderzoek en ontwikkeling aan vooraf gegaan om tot de juiste mix en tinten te komen die de Hublot Tutti Frutti niet alleen kleurrijk, maar ook stuk voor stuk perfect maken.

Big Bang Tutti Frutti Linen Turquoise (4)

De vier modellen hebben een kast van 41 mm en zijn per kleur uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 200 stuks. ‘De vrolijke 800’ worden aangedreven door de automatisch mechanische HUB4300 die een gangreserve van 42 genereert. De horloges hebben een kastdeksel en kroon van gesatineerd en gepolijst titanium met zwarte rubberen inleg, wat bijdraagt aan een waterdichtheid van 10 atm. Het bezel, maar ook de lugs dragen de typerende Hublot H-vormige schroeven. De bijzondere wijzerplaat laat naast een fascinerend kleurenpalet en het datumvenster op 4.30 drie chronograaf-functies zien.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Hublot.com