Breguet heeft niet alleen naam gemaakt in de wereld van de horlogerie. Ook in de luchtvaart heeft Louis Charles Breguet de nodige tijd gestoken. Een klein stukje Breguet luchtvaartgeschiedenis: Louis Charles Breguet werkte onder andere mee aan de gyrocopter, de voorloper van de helikopter, en ontwikkelde in 1916 het vliegtuig Breguet XIV waarvan er tussen 1917 en 1926 bijna 8.000 in het  luchtruim van een vijftiental landen rondvlogen. Later volgende meer modellen, zoals de Breguet 19, of nog iets later, de Breguet Deux-Ponts. Tegelijk met de activiteiten van Louis Charles Breguet en zijn luchtvaartbedrijf ontwierp  horlogehuis Breguet chronografen geïnspireerd op het  instrumentenbord zoals gebruikt in de cockpits. Dit was de start van een lange traditie binnen het vliegeniershorloge. Tot in de jaren ’80 behoort de Type XXI chronograaf tot de uitrusting van Franse Lucht- en Zeemacht.

In 2016 roept chronograaf Breguet Type XXI 3817 met de kast van 42 mm en zijn vintage look herinneringen aan die geschiedenis op en de oorsprong van de horloges uit Type XX-lijn. Uiteraard schuilt onder het retro uiterlijk de meest moderne horlogetechnologie. Breguet Type XXI 3817 heeft een leikleurige wijzerplaat in epoquestijl, die volop tot haar recht komt in een evenwichtig geproportioneerde stalen kast met fijne cannelures op de flank. De look is compleet dankzij de kalfsleren band. Onder andere dankzij een geschroefde kroon is het horloge waterdicht tot op 100 meter. Het mechanische uurwerkis uitgerust met een flybackfunctie, wat typerend is voor de Breguet Type XX-chronografen vanaf 1954.

Breguet Soldier Type 3817 Type XXI

De minutenteller van de chronograaf bevindt zich in het centrum, net als die voor de seconden. In het oog springend zijn de grote lichtgevende Arabische cijfers onder de eveneens lichtgevende minutenring. Onder andere dankzij de geschroefde kroon is het horloge waterdicht tot 10 bar.

Type XXI 3817 (ref. Ref. 3817ST/X2/3ZU), aangedreven door kaliber 584Q met een gangreserve van 48 uur, is onder meer voorzien van een 12-urenteller en een kalender op 6 uur, een dag-nachtaanduiding en een kleine secondewijzer, respectievelijk op 3 en 9 uur. Liefhebbers van horlogemechanica kunnen het uurwerk tot in de kleinste details bewonderen door de saffieren bodem. En dat is dan weer een première in de geschiedenis van de Type XX-collectie.

Prijs: € 12.200
Meer informatie: Breguet.com