Kunst voor om de pols, vrolijke horloges van Komono

Het Belgische accessoire-label Komono brengt na de geslaagde serie horloges met prints van het jaren 80 pop-icoon Jean Michel Basquiat een vervolg aan de vrolijke ‘kunst horloges’ van het merk. Ditmaal een serie quartzhorloges geïnspireerd op het werk van de Belgische kunstschilder René Magritte ( 1898-1967). Het grootste deel van het oeuvre van Magritte behoort tot het surrealisme, één van de belangrijke kunststromingen van de 20e eeuw. Magritte x Komono - 6 modellen(1)De vaak unisex lifestyle Komono accessoires kenmerken zich door designs die de grens vervagen tussen ‘oud en nieuw’, tussen kunst, design en fashion en tussen minimalisme en een uitbarsting aan kleuren. De surrealistische, droomachtige schilderijen van Magritte zijn vertaald naar zes modieuze horloges. Elk horloge heeft een geprinte afbeelding van details uit zes beroemde werken, gecombineerd met lederen details in de band.

Magritte x Komono - Winston - The Art Of Living_painting

Horloge Winston Magritte ‘The Castle of the Pyrenees’, naar het gelijknamige schilderij met de zwevende rots heeft lichte kleuren waarbij hemelsblauw en steen-grijs de boventoon voeren. De eenvoudige witte wijzerplaat zorgt voor rust en balans. In het originele meesterwerk ‘The Art of Living’ zweeft een gele ballon met gezicht boven een torso in colbert tegen een donkere bergachtige achtergrond. De kleur uit het schilderij dat de boventoon voert, warm geel, is werkt in de band, net als een afbeelding van het kostuum.

Magritte x Komono - Winston - The Castle Of The Pyrenees_painting

‘Sixteenth of September’ heeft een zwarte kast, lichte wijzerplaat en een band waarin nachtblauw dominant is. In het kunstwerk ‘The Dreams Key’, krijgen een aantal alledaagse dingen een nieuwe betekenis. In de Komono versie hebben een aantal van deze voorwerpen, waaronder een damesschoen, een hoed en een ei hun weg gevonden naar een muisgrijze horlogeband. Bij ‘Kings Museum’ zijn een mond, ogen en neus gezichtsbepalend bij een horloge in wit en ‘zilver’, terwijl bij horloge Black Flag zwart en ‘goud’ voor een meer mysterieuze uitstraling zorgen. Dit horloge is, net als het enige andere horloge met zwarte wijzerplaat uit de serie voorzien van indexen. De band toont een aantal vliegtuigen uit de tijd van René Magritte in hun vlucht. Dat de horloges doordacht zijn tot op het detail is zichtbaar door de op 4 uur geplaatste kroon en de lederen riempjes op de band die voorzien zijn van de naam ‘Margritte’. 

Prijs: € 89
Meer informatie: Komono.com