Stralende schoonheid: Patek Philippe Calatrava Timeless White

De witte schoonheid ‘Timeless White’ is de jongste toevoeging aan de dameslijn Calatrava van Patek Philippe. Het ontwerp is een combinatie tussen minimalisme, luxe materialen en vakmanschap. Het mechanische, handgewonden uurwerk heeft als behuizing een 33 mm kast van wit- of roségoud.

Patek Philippe Calatrava Timeless White 7122G_200_proG

Het bezel is verrijkt met 44 diamanten van 0,47 ct. Op de wijze waarop de ‘girls best friends’ worden aangebracht rust een Patek octrooi: elke edelsteen krijgt aan de onderzijde wat goud mee wat de helderheid nog meer verhoogt. Om het allemaal nog sprankelender te maken, en in lijn te blijven met de belofte ‘Timeless White’ is gekozen voor diamanten met het label ‘Extra Top Wesselton’. Deze wat klassieke benaming staat gelijk aan de internationale schaal F of G, wat staat voor ‘wit’.

Patek Philippe Calatrava Timeless Rose

De gelakte wijzerplaat heeft opvallende, maar gelijktijdig zeer verfijnde Clou de Paris indexen meegekregen, een mooie verwijzing naar de eerste Calatrava uit 1932. Het luxe dameshorloge heeft een handgewonden mechanisch uurwerk, kaliber 215 PS. Het is kenmerkend voor het huis dat er voor de dameshorloges bij voorkeur voor handgewonden uurwerken wordt gekozen. Dit vanuit de filosofie dat vrouwen het dagelijkse ritueel met hun horloge koesteren en het bijdraagt aan het gevoel en de herinnering een handgemaakt, klassiek horloge te dragen.

Patek Philippe Calatrava Timeless BackCaseKlassiek in design of niet, het saffieren venster in het kastdeksel geeft zicht op het handmatig in elkaar gezette kaliber met een rijke afwerking en een optimale werking dankzij het gebruik van moderne materialen. De bruggen zijn handmatig voorzien van een Genève patroon en afgeschuinde, gepolijst randen. De dieprode synthetische robijnen zorgen voor in het oog springende accenten, net als het Patek Philippe’s proprietary Gyromax® balance met de gepatenteerde Spiromax® balans. Talrijke esthetische en functionele details bewijzen dat het horloge is ontstaan vanuit uitmuntend vakmanschap. De Calatrava Timeless White ( referentie 7122) is verkrijgbaar in 18 karaat wit- of roségoud en heeft een wit krokodillederen band met paarlemoerglans en een 18 karaat gouden sluiting.

Prijs witgoud of roségoud: € 25.000
Meer informatie: Patek.com