Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

Een revolutionair feestje in geelgoud, zwart keramiek en titanium

Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

De combinatie van goed en rubber is anno 2020 heel gewoon. Nou ja, gewoon, geaccepteerd. Dat was in 1980 wel anders. Toen koppelde Hublot namelijk voor het eerste edelmetaal aan sportief rubber. In de conservatieve horlogewereld werd menig wenkbrauw gefronst. De Hublot Classic Fusion 40 years anniversary viert die mini-revolutie.Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

We zeggen nu wel mini-revolutie, maar het horloge dat Hublot in 1980 presenteerde, kreeg veel navolging. Van zo’n beetje alle toonaangevende horlogehuizen met een rijke historie, een grote reputatie en andere toonaangevende kwaliteiten. Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Rolex, Patek Philippe en ga zo maar door, hebben een edelstalen model met rubberen band in de collectie. Maar het was de Italiaan Carlo Crocco die een geelgouden horloge lanceerde dat qua design was geïnspireerd op een patrijspoort van een schip. En laat ‘hublot’ nu het Franse woord voor patrijspoort zijn. Dat het horloge leek op een nautisch object was lang niet zo revolutionair als de materialen die werden gebruikt. Zo heeft de Nautilus van Patek Philippe natuurlijk ook duidelijke trekken van een patrijspoort. Maar Crocco, die eerder betrokken was bij massamerk Breil, komt wel de eer toe prestigieus en luxe goud aan sportief rubber te koppelen. Ere wie ere toe komt.

Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

Carlo Crocco

Opnieuw uitgevonden

En die revolutionaire fusie van goud en rubber gebeurde dit jaar 40 jaar geleden. Met een legio aan Big Bangs in allerlei kleuren en materialen is Hublot het pad van verrassende materiaalcombinaties overduidelijk steeds blijven volgen. Belangrijke horlogetrends als zwarte horloges en gekleurd keramiek zijn door Hublot in de wereld gezet. En ter gelegenheid van de oer-trend is de Classic Original uit 1980 opnieuw uitgevonden. En niet in één maar drie materiaalcombinaties.

Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

De drie versies van de Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

De Hublot Classic Fusion 40 years anniversary is duidelijk geënt op het iconische voorbeeld. De drie nieuwe Classic Fusion-modellen weerspiegelen de elegantie en tijdloze verfijning van de Classic Original uit 1980.

De 45 mm Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

Hublot Classic Fusion 40 years anniversary

Goud verbindt rubber

Maar ook dat de tijd niet heeft stilgestaan bij Hublot. Want de Hublot Classic Fusion 40 years anniversary heeft een kast met een diameter van maar liefst 45 mm x 10,95 mm. Een tot 100 meter waterdichte kast die in traditioneel geelgoud, titanium en glanzend gepolijst keramiek verkrijgbaar is. De gepolijste wijzerplaat is ultra-ingetogen De wijzers zijn fraai strak, sober en afgeschuind en verder vallen het opgelegde logo en de merknaam op. En de beroemde schroeven op de lunette zijn ook weer van de partij. De achterzijde is van saffierglas en onthult het automatische kaliber HUB1112. Nu is dat uurwerk eigenlijk een Sellita SW300-1 dat weer is gebaseerd op een ETA 2892. Maar het is in ieder geval geen quartz-uurwerk zoals in het origineel wel werd gebruikt. De gemakkelijk verstelbare rubberen band met een triple vouwsluiting geeft extra comfort.

Voor overal en altijd

Carlo Crocco had 40 jaar geleden een praktisch, robuust model in gedachten. Een horloge dat je naar alle gelegenheden kon dragen. Hij was een visionair want de combinatie rubber en goud wordt tegenwoordig overal getolereerd. Sterker nog, die combinatie wordt bijna overal bewonderd. En wie liever iets meer ingetogen voor de dag wil komen kiest titanium of sinister zwart keramiek. Van de geelgouden Hublot Classic Fusion 40 years anniversary worden 100 exemplaren gebouwd van de twee andere varianten 200 stuks. De prijzen beginnen bij 8.200 euro voor de titanium variant en eindigen bij 24.800 voor de geelgouden versie. En dan geven we ook maar de middelste prijs voor de zwarte uitvoering; 10.300 euro.

Voor meer informatie: www.hublot.com