Oris Artelier Chronometer Date, een moderne traditie

Oris heeft een reputatie waar het innovatieve, praktische en functionele horloges betreft, maar evengoed is er veel respect voor het klassieke horloge. Dat laatste is een van de redenen waarom Oris vandaag de dag uitsluitend mechanische horloges maakt.

De Oris Artelier Chronometer Date, (Ref. No. 01 737 7721 4031) is een hommage aan de tijdloze waarden van Zwitserse haut horlogerie. Horloge Oris Artelier Chronometer Date heeft een diameter van 40 mm en is daarmee wat slanker dan voorgaande versies, wat in overeenstemming is met de vraag van de hedendaagse consument naar een lichter en eleganter design. Als contrast met de ranke anno nu stijl heeft de wijzerplaat een klassieke guilloche bewerking waardoor een fijn lijnenpatroon is ontstaan. Als finishing touch is door de ontwerpers gekozen voor art deco stijl, te zien aan de  slanke roségouden wijzers en uuraanduidingen. Op 6 uur heeft het horloge een datumvenster.

Oris-Artelier-Date-Chronometer_

Onder de prachtige zilveren wijzerplaat tikt het Oris kaliber 737, een gecertificeerd automatisch chronometeruurwerk, gebaseerd op Sellita SW 200-1. Om de chronometerstatus te verkrijgen, is ieder uurwerk afzonderlijk getest in het officiële Zwitserse chronometer testinstituut (COSC), gedurende 15 dagen, in vijf standen en onder drie verschillende temperaturen. COSC garandeert nauwkeurigheid tot minder dan -4 en +6 seconden per dag en voorziet elk uurwerk van een certificatienummer.

01 737 7721 4031-07 8 21 79_sps.tif

01 737 7721 4031-07 8 21 79_sps.tif

Het nieuwe horloge is waterbestendig tot 5 atm en leverbaar met een bruine lederen band of een stalen band met butterfly folding gesp. De stalen versie is door Oris technici aangepast met plattere en slankere schakels.

Prijs: € 1700
Meer informatie: Oris.ch