WatchPods over tachymeters telemeters en pulsometers

Want ‘meten is weten’ dat weet toch iedereen

WatchPods over tachymeters telemeters en pulsometers

Welkom in de Heemskerkse horlogehuiskamer. In deze aflevering van WatchPods over tachymeters telemeters en pulsometers staat ‘meten is weten’ centraal. En dus hebben we het aanduidingen op wijzerplaten, lunettes en duikringen die de drager een handje helpen.

In de vorige aflevering zetten we de horloges van 2019 op een rijtje. Maar we moeten verder. De tijd dringt. En in de wereld van het horloge draait alles om tijd. Verschillende soorten tijd die onder verschillende omstandigheden moeten worden gemeten. En dus zijn er ook verschillende manieren en aanduidingen om bijvoorbeeld de hartslag te meten. Daar heeft de dokter een pulsometer voor nodig als aanduiding op zijn chronograaf. Maar natuurlijk zijn er nog andere ‘meters’ in het spel. Wat te denken van de tachymeter en de telemeter. In deze nieuwe aflevering van WatchPods gaan Bernard Werk en Lex Stolk dieper in op de verschillende meetmethoden die polshorloges te bieden hebben. We hebben in de nieuwe WatchPods over tachymeters telemeters en pulsometers. En ook de duikring en GMT-aanduiding komen aan de orde. Veel luisterplezier in deze aflevering die precies 11 minuten en 41 seconden duurt. Dat hebben we gemeten.

WatchPods over tachymeters telemeters en pulsometers en andere ‘meters’

WatchPods over tachymeters telemeters en pulsometers

Hanhart Pioneer Tachytele

De Hanhart Pioneer Tachytele heeft zowel een telemeter- als een tachymeter-aanduiding op de wijzerplaat. Zowel afstand als snelheid kunnen dus worden gemeten. De Vacheron Cornes de Vache chronograaf met pulsometer bovenaan de pagina is het ultieme doktershorloge. Deze klassiek chronograaf helpt vaststellen of de patiënt een (gezonde) hartslag heeft.

Muziek: www.bensound.com