MeisterSinger Adhaesio wint Red Dot Award

De éénwijzerige MeisterSinger Adhaesio was al eerder winnaar van een iF Design Award en daar is de prestigieuze designprijs Red Dot Award 2016 bijgekomen. De Adhaesio geeft, geheel in lijn met de MeisterSinger filosofie –  ‘Het is niet nodig om tot op de seconde nauwkeurig de tijd te kennen’ – de tijd niet exact aan, maar dankzij een uitgekiend ontwerp is het horloge wel in staat om de tijd uit twee verschillende tijdzones plus de datum weer te geven. Dit staaltje van techniek en het daarvoor gekozen design heeft de 14-koppige jury weten te overtuigen zeer Red Dot waardig te zijn.MeisterSinger Adhaesio_AD908_still

Bij het ontwerpen van de Adhaesio met 43 mm stalen kast, bleef MeisterSinger oprichter en ontwerper Manfred Brassler trouw aan de principiële weergave van zijn single wijzer horloges. Om niet alleen de uren af te kunnen lezen, maar ook de datum en een tweede tijd te kunnen weergeven heeft de wijzerplaat twee perfect uitgebalanceerde draaiende schijven gekregen. Datum en de tijd in een tweede tijdzone zijn af te lezen onder de ‘12’. De 24-uursschaal voor de tweede tijdzonde is handmatig in te stellen.

MeisterSinger oprichter en ontwerper Manfred Brassler

MeisterSinger oprichter en ontwerper Manfred Brassler

Op de MeisterSinger filosofie van het éénwijzer ontwerp wordt nooit een uitzondering gemaakt. Het huis heeft horloges met datumvensters (via een draaischijf), chronografen en jumping-hours, maar ook de MeisterSinger horloges met extra functies moeten het stellen zonder minutenwijzer. Met de Adhaesio bewijst MeisterSinger dat dit geen beperking hoeft te zijn voor het weergeven van data en een tweede tijd.

Meistersinger_Adhaesio_variaties

Meistersinger_Adhaesio_back_case

Via de wijzer worden de uren en minuten met een geschatte nauwkeurigheid van 5 minuten weergegeven. MeisterSinger tijd lees je via de verlengde urenwijzer, die op de indexering langs de rand van de wijzerplaat in stapjes van 5 minuten laat zien hoe laat het is. De stapjes worden aangestuurd door het automatisch ETA 2893-2 kaliber dat 28.800 tikken per uur genereert. Het horloge heeft een gangreserve van 42 uur.

Prijs: € 2398
Meer informatie: Meistersinger.net