Special Edition Eberhard & Co Champion V Targa Florio

Van 5 tot 8 mei gaat de Targa Florio rally voor de 100ste maal van start. De Targa Florio was een autorace voor sportwagens die vanaf 1906 jaarlijks plaatsvond op een stratencircuit in Sicilië. Sinds 1977 is de race vervangen door de Targa Florio Rally. Het evenement is uitgegroeid tot een groots race-evenement waar fans, waardevolle auto’s, racers en grote kampioenen van over de hele wereld samenkomen. Als officieel tijdwaarnemer heeft Eberhard & Co een chronograaf gelanceerd ter ere van het eeuwfeest.

Eberhard & Co. - Champion V Targa Florio band

Elke deelnemende crew krijgt een horloge als geschenk aangeboden, en alle deelnemers krijgen de kans om het horloge te kopen tegen een speciale prijs. Naast de racedeelnemers, zullen er Champion V Targa Florio chronografen geschonken worden aan VIP’s die aanwezig zijn bij het 100-jarige jubileum. Of er nog iets overblijft voor elke andere liefhebber valt dus te bezien, wat het model nog exclusiever maakt.

Eberhard & Co ontwikkelde met de Champion V Targa Florio een mechanisch automatische chronograaf, met het kaliber ETA 7750. Het horloge heeft twee tellers. Een voor de minuten en één voor de uren. De wijzerplaat van de speciale editie Targa Florio draagt het logo van de 100e editie in dezelfde kleur rood als de centraal geplaatste secondewijzer. De minuten- en urenwijzers zijn voorzien van lichtgevend materiaal. Het horloge is waterdicht tot 50 m. De stalen kast van 42,8 mm heeft een kastdeksel van saffierglas.  Het aluminium bezel met urenschaal heeft een donker uiterlijk wat een mooi geheel vormt met de zwart lederen band met ‘E & Co.’ gesp. Op 4 uur heeft de wijzerplaat schuin geplaatst een datumvenster.

De Targa Florio is een spinn-off van de Champion V die leverbaar is met zowel een lederen als stalen band en met keus uit een een witte, zwarte of blauwe wijzerplaat. Op de plaats waar de special edition het Targa Florio logo heeft, zit bij de Champion V familie de kleine seconden teller als derde venster. Prijzen van de reguliere Champion V serie zijn vanaf € 2100

Meer informatie: Eberhard-co-watches.ch