Tudor Heritage Black Bay Bronze, duikhorloge met karakter

Baselworld 2016 liet een aantal merken zien die een horloge met bronzen kast hebben toegevoegd aan hun collecties. Een van die merken is Tudor die aan de Heritage serie duikhorloges de Heritage Black Bay Dark (zwart PVD) en de Tudor Heritage Black Bay Bronze heeft toegevoegd. De Heritage Black Bay Bronze heeft een aantal karakteristieke kenmerken uit de lange ‘duikers’ geschiedenis van Tudor. Toch kiest Tudor er niet  voor om simpelweg look-alike re-release op klassieke modellen te herintroduceren, maar ontwikkelt het nieuwe modellen waarbij verleden, heden en toekomst samenkomen door gebruik te maken van nieuwe uurwerken, designs en moderne materialen.

Tudor Heritage Black Bay Bronze aged lederen band

De karakteristieke kenmerken van de Heritage Black Bay Bronze bestaan uit een stalen kast van 43 mm kast in een legering van aluminium en brons waardoor twee mooie eigenschappen verenigd worden. Aluminium is licht, terwijl brons een prachtige, karakteristieke oxidatie aan het horloge zal geven die bij elke horloge even uniek zal zijn als de drager zelf. Het in één richting draaibare bezel is van bruin aluminium. De bronzen screw­-down kroon draagt bij aan een waterdichtheid tot 200 meter. Het duikhorloge heeft centraal geplaatste uren-, minuten-, en secondewijzers en is voorzien van een stop-seconds functie.Tudor Heritage Black Bay Bronze.Jacquard bandWat we in het 2016 design terug zien uit de Tudor duikhorloge historie zijn de prominente kroon en de karakteristieke hoekige wijzers die herinneren aan de duikhorloges van Franse Nationale Marine uit de jaren 70. De geboorde gaatjes aan de zijkant van de lugs, maar ook de vormgeving van de lugs zelf zijn eveneens kenmerkend voor design uit eerdere jaren.

Onder het sterke uiterlijk van de Heritage Black Bay Bronze klopt het betrouwbare in-house ‘Mouvement Tudor’ MT5601. Het high-performance kaliber is COSC gecertificeerd wat garantie geeft op een uitstekende precisie en bewezen robuustheid. Het mechanisme uurwerk met bidirectional rotor systeem levert een gangreserve van 70 uur.Tudor Heritage Black Bay Bronze. zij

De Tudor Heritage Black Bay Bronze wordt geleverd met ‘aged’ lederen band met bronzen sluiting. Extra wordt elk Heritage Black Bay model geleverd met een stoffen band in Jacquard, op ambachtelijke wijze vervaardigd door een honderd jaar oud familiebedrijf uit de Franse regio St-Etienne.

Prijs: € 3450
Meer informatie: Tudor.com