Ter ere van de 100ste verjaardag van automobielbouwer Morgan heeft Hublot een speciale uitgave van de Big Bang gecreëerd, die geïnspireerd is op de AeroMax auto: de Aero Bang Morgan.

Jean-Claude Biver, CEO van Hublot, presenteerde het horloge afgelopen dinsdag (10 februari) op het hoofdkantoor van de jarige, waarbij Morgan-baas ? en kleinzoon van de naamgever ? Charles Morgan aanwezig was.


De samenwerking tussen de merken kwam tot stand na een ontmoeting tussen Biver en Morgan, waaruit bleek dat een samenwerking heel logische was door de overeenkomsten die tussen de bedrijven van beide mannen bleken te bestaan ? namelijk het vasthouden aan tradities en manuele know-how.


de Morgan AeroMax


De AeroMax auto ? een gelimiteerde serie van 100 met de hand gebouwde exemplaren ? inspireerde de creatie van het Aero Bang horloge, waarvan de eerste 100 van in totaal 500 exemplaren gereserveerd zijn voor de bezitters van de AeroMax. De 44,5 mm brede, uit keramiek met wolfraam gemaakte Big Bang, draagt het logo van Morgan op 9 uur op een geskeletteerde wijzerplaat waardoorheen het chronografenuurwerk zichtbaar is. Of, anders gezegd, de technologie van de ?motor? bekeken kan worden!


Een leuke film over Morgan en de totstandkoming van het horloge kan beken worden via de website van Hublot.