Onverwachte materialen, een sportief uiterlijk en een in eigen huis gefabriceerd uurwerk zijn de kenmerken van een nieuwe generatie Piaget Polo horloges. Op de dertigste verjaardag van deze legendarische collectie presenteert Piaget vier nieuwe titanium modellen, genaamd Piaget Polo FortyFive: twee kleurenversies van de Piaget Polo FortyFive Chronograph en twee kleurenversies Piaget Polo FortyFive Automatic.

De manufactuur Piaget heeft een hele nieuwe interpretatie losgelaten op de nieuwe collectie Polo?s, in een assertieve en moderne stijl. De presentatie van de vier nieuwe horloges ? afgelopen maand tijdens de SIHH in Genève ? onthulde sportieve en eigentijdse modellen, voorzien van de eigen kalibers 800P en 880P uurwerken.


Polo FortyFive Ref. G0A34002De horloges zijn een perfecte illustratie van het principe dat de toekomst kan worden geschreven door het verleden niet te vergeten. De Piaget Polo FortyFive modellen zijn gemaakt van titanium, een novum voor het merk en het is voor het eerst sinds ongeveer 50 jaar dat Piaget horloges uitbrengt die niet van edelmetaal zijn gemaakt. Uiterlijk zijn ze gebaseerd op het originele ontwerp, in een kast die tot 100 meter waterdicht is, voorzien van een gegoten rubberen band en vergroot tot een kastdiameter van 45 mm ? een afmeting die zowel in lijn is met de huidige trend, als ook met de lengte van een polo wedstrijd. De nieuwe grote kast is licht gebogen waardoor een goede pasvorm aan de pols verzekert is en heeft een saffier glazen zichtbodem waardoor het manufactuur uurwerk kan worden bekeken.


De Polo FortyFive Chronograph modellen met het kaliber 880P uurwerk zijn voorzien van een chronograaf met flyback functie (via de centrale secondewijzer en 30 minutenteller op 3 uur), geven centraal de uren en minuten weer met een kleine secondeaanduiding op 6 uur, de datum op 12 uur en een tweede 24-uurs tijdzone op 9 uur. Dit 5,6 mm hoge, automatisch mechanische uurwerk, heeft twee veertonnen, een grote schroevenbalans en een gangreserve van 50 uur als de chronograaffunctie is ingeschakeld. Met een kolomwiel en verticale koppeling, heeft het alle kwaliteiten van een uitmuntend chronografenuurwerk.
Polo Fortyfive Automatic Ref. G0A34011Het uurwerk van de Polo FortyFive Automatic modellen, het automatisch mechanische kaliber 800P, geeft de uren, minuten en seconden centraal, en de datum op 6 uur weer. De dubbele veertonnen zorgen voor een gangreserve van 72 uur. Het uurwerk werkt met de meest natuurlijk frequentie van 21.600 vibraties per uur (3 Hertz).
Door de saffierglazen zichtbodem kunnen de fraai gedecoreerde uurwerken worden bekeken. De platines zijn cirkelvormig geslepen, de bruggen zijn afgekant en de met PVD behandelde donkergrijze rotor heeft een gravure van het embleem van Piaget.


De kast van de horloges is gemaakt van buitengewoon stevig maar lichtgewicht titanium dat is bewerkt alsof het een edelmetaal is. Het is gedecoreerd met stalen banden die op regelmatige afstand van elkaar langs de lunet zijn geplaatst. Deze designelementen zijn doorgevoerd over de zwarte gegoten rubberen band, waardoor de integratie van de band met de kast verder gevisualiseerd wordt. Het subtiele huwelijk van gepolijste en gesatineerde oppervlakken, weergegeven door het staal en titanium, brengen het sterke karakter van de horloges extra tot uiting.


Polo FortyFive Chronograph Ref. G0A34001De opmaak van de wijzerplaat van de chronograafversies is gericht op goede afleesbaarheid: de opgelegde urenmarkeringen en uren- en minutenwijzers zijn voorzien van lichtgevend materiaal, terwijl voor de chronograafsecondewijzer een karmozijnrode kleurschakering is gebruikt. De afwijkend gekleurde halfronde bogen rond de tellers op 3 en 9 uur geven de functies weer: ?Flyback Chronograph? en ?Second Time Zone?, en de datum, die door een venster in de plaat zichtbaar is, wordt door een rode pijl weergegeven.
De wijzerplaten van de Polo FortyFive Automatic versies zijn ook gemaakt om gemakkelijk afleesbaar te zijn door de Arabische cijfers, lichtgevende opgelegde urenmarkeringen en uren- en minutenwijzers, een rode secondewijzer, contrasterende minutenindexeringen etc.


Resumerend zijn de nieuwe titanium modellen een verrijking voor de Piaget Polo collectie en geven aan dat deze meer bij de tijd is dan ooit tevoren. Het drie decennia durende succes ervan kan worden toegeschreven aan het buitengewone vakmanschap waarover de manufactuur Piaget beschikt, zowel op het gebied van ontwerp, techniek en esthetiek.


De verkoopadviesprijs (afhankelijk van koerswisselingen) voor de Polo FortyFive Automatic is ? 9.250,-, voor de Polo FortyFive Chronograph ? 13.500,-.