Pre Baselworld: Hublot Big Bang Unico Sapphire

Hublot presenteert met regelmaat horloges van bijzonder materiaal, zoals de Hublot Big Bang Unico Magic Gold, een legering en bewerking van goud dat zo hard is dat alleen een diamantboor er krassen in krijgt. Dit jaar, als preview op Baselworld presenteert het Zwitserse huis van luxe kwaliteitshorloges de Hublot Big Bang Unico Sapphire, een horloge dat op het uurwerk en de kleine elementen na volledig is vervaardigd van saffierglas.

Hublot_big-bang-unico-sapphire

Hublot is erin geslaagd om een horloge te vervaardigen waarbij de kast van 45 mm, het kastdeksel en het bezel gesneden zijn uit blokken saffierkristal, een materiaal dat van zichzelf uiterst krasbestendig is en bijna net zo hard als diamant. Om een idee te geven, saffierglas heeft in hardheid een 9 op de schaal van Mohs, diamant een 10. Voor de kleine elementen, zoals de kroon, de pushers, de schroeven en de vouwgesp is gebruik gemaakt van titanium.

Hublot Big Bang Unico Sapphire

Onder de gepolijste, safieren kast zien we een skeleton wijzerplaat, gemaakt van hars. Deze laat het automatische uurwerk Unico HUB1242 zien, een flyback chronograaf uurwerk, welke we ook kennen van dat andere uurwerk uitgevoerd in een bijzonder materiaal; Hublot Big Bang Unico Full Magic Gold, welke vorig jaar op Baselworld werd gelanceerd.

Hublot _Unico_Sapphire_23

Het horloge komt in een oplage van 500 stuks. Als aanvulling op het transparante silhouet is ook de band transparant en blijft de huid zichtbaar. Het horloge is waterbestendig tot 10 atm. De gangreserve bedraagt 72 uur. Voor meer zichtbaarheid zijn de transparante wijzers en de Arabische indexen voorzien van lichtgevend materiaal. De Hublot de Big Bang Unico Sapphire is waarschijnlijk meer te betitelen als collectors item, een horloge dat al haar geheimen prijsgeeft en gelijktijdig de eigenaar keer op keer een gevoel van bewondering en verwondering zal geven.

Prijs € 52.000
Meer informatie: Hublot.com