One out of three: IWC Big Pilot chronograaf Spitfire

De Pilot’s Watch Chronograph Spitfire (IW377719) van IWC Schaffhausen is tot in detail ontworpen om te dragen als sportief horloge voor elke dag. De chronograaf is één uit een serie van drie nieuwe IWC Big Pilot Watch Spitfire modellen. Naast de elegante sportieveling in staal voor dagelijks gebruik is er een roségouden Big Pilot’s Watch Spitfire gelanceerd. De Perpetual Calendar Digital Date-Month Spitfire maakt de driedelige Spitfire-familie van 2016 compleet.

IWC PILOT'S WATCHES COLLECTION 2016

Het bezel, maar ook twee rijen uit de stalen band van chronograaf Spitfire, hebben een glanzend gepolijst uiterlijk gekregen wat het pilotenhorloge een luxueuze uitstraling geeft. Het horloge heeft veel mooie details, zoals de leikleurige, zongeslepen wijzerplaat, de lange, elegante bandaanzet, gladde ronde pushers, een geschroefde kroon en een mooi gravure op het kastdeksel. Gelijktijdig lijkt de Pilot’s Watch Chronograph Spitfire uit te blinken in ‘less is more’. Onder andere dankzij de eenvoudige datumweergave op drie uur. De hoogtemeter-achtige datumweergave zoals in de roségouden uitvoering is in dit model vervangen voor een meer eenvoudige dag- en datumweergave. Heb subtiele rode element, typerend voor horloges van IWC is aangebracht als kleine wijzer in het 60-seconden venster op 9 uur. Naast kleurelement dient de rode secondewijzer als een indicator dat het horloge normaal draait. De wijzer kan gestopt worden voor synchronisatiedoeleinden.

IWC PILOT'S WATCHES COLLECTION 2016

De stalen kast van 43 mm is waterdicht tot 6 bar. De chronograaf wordt aangedreven door het IWC 79320 kaliber. Het automatisch uurwerk heeft een gangreserve van 44 uur. Ook bij dit IWC pilotenhorloge zorgt een binnenring van zacht metaal dat de chronograaf bestand is tegen magnetische invloeden.

Met het uitbrengen van de nieuwe IWC Big Pilot Watch Spitfire modellen bevestigt IWC nogmaals haar historische band met de luchtvaart. Al in 1936 ontwikkelde IWC haar eerste pilotenhorloge. Het was het begin van een bijzondere verhouding tussen IWC Schaffhausen en de luchtvaart. Slechts vier jaar later kwam het horlogehuis met het eerste (52-kaliber) Big Pilot’s horloge. Om de historische band te onderstrepen is The Pilot’s Watch Chronograaf Spitfire in plaats van de two-toned stalen band ook leverbaar met een band van textiel, geïnspireerd op de NATO-banden van weleer.

Prijs € 6750
Meer informatie over dit model en de andere Spitfire modellen: IWC.com