Forse uitbreiding Maurice Lacroix Pontos collectie

De afgelopen 20 jaar is het Maurice Lacroix Pontos horloge steeds subtiel geëvolueerd als gevolg van een on going proces naar perfectie. Dit jaar heeft het Zwitserse horlogemerk drie nieuwe versies van de Pontos uitgebracht. De aanpassingen in het design van de horloges hebben zich geconcentreerd rondom verhoogd draagcomfort en een gevoel van luxe. Ook is de waterbestendigheid verhoogd naar 10 ATM en zijn alle nieuwe Pontos modellen voorzien van een schroefkroon. Kijken we tot in het hart van de Pontos dan zien we dat de nieuwe modellen zijn uitgerust met een high quality automatisch uurwerk, wat zorgt voor precisie en betrouwbaarheid.

Maurice Lacroix_Pontos

Pontos 41mm Day Date
De Pontos Day Date is altijd het best-selling model geweest van de Pontos collectie, toch heeft ook dit model een aantal opvallende aanpassingen meegekregen. Het nieuwste model is met een kast van 41 mm een fractie groter dan 40 mm voorganger. Het model is leverbaar in elf varianten, o.a. door de keus uit vijf verschillende kleuren voor de wijzerplaat en verschillende banden. Op de wijzerplaat zien we minuten-indexen die naar het  hart van de wijzerplaat zijn geplaatst, in een ring die contact maakt met de onderzijde van de Romeinse indexen. De ring wordt op 6 uur onderbroken door het datumvenster. Op 12 uur, onder het  Maurice Lacroix logo worden de dagen van de week aangegeven. Voor de band kan gekozen worden voor staal of kalfsleder. Die laatste heeft optioneel als mooi detail het M-logo, zichtbaar aan de zijkant van de pols. Het horloge  wordt aangedreven door het ML 143 kaliber.

Maurice Lacroix_Pontos_2

Pontos 41mm Power Reserve
De Pontos 41mm Power Reserve is uitgerust met een opvallende power-reserve-indicator in het derde kwartier. De indicator toont de nog resterende gangreserve en informeert de drager wanneer het nodig is om het horloge handmatig op te winden. Het horloge is verkrijgbaar in zwart of zilver. Ook dit horloge heeft optioneel drie verschillende uitvoeringen voor de band. Ook hier zijn de minuten indexen naar binnen geplaatst, onderbroken door een datumvenster op drie uur. Het horloge heeft een automatisch uurwerk, kaliber ML 113.

Maurice Lacroix_Pontos_3

Pontos 43mm Chronograaf
De Pontos 43mm Chronograaf is een verdere bewerking op het in 2004 gelanceerde model. De chronograaf oogt compact en stijlvol, met chronograaf functies die voornamelijk aan de linkerzijde van de wijzerplaats zijn geplaatst. De 30-minuten index is gepositioneerd op 12 uur, de 12uurs teller op 6 uur. In deze teller huist ook het datumvenster. Op negen uur vinden we de kleine seconden. De Pontos 43mm Chronograph is uitgerust met een automatische uurwerk, ML 112 kaliber. De stalen kast heeft stijlvol geïntegreerde rechthoekige pushers -stukken aan s van de kroon. Ook de chronograaf is verkrijgbaar met een lederen of stalen band.

Pontos 41mm Day Date € 1590
Prijs Pontos 41mm Power Reserve € 2190
Prijs Pontos 43mm Chronograph € 2490

Meer informatie: Mauricelacroix.com