De Fédération Internationale de Football Association (FIFA) heeft bekendgemaakt dat horlogemerk Hublot de officiële tijdmeter van het aankomende Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika is. Ook tijdens het daaropvolgende WK in Brazilië in 2014 zal Hublot deze taak op zich nemen. Door de overeenkomst is Hublot meteen het officiële horlogemerk van de FIFA geworden.

Hublot heeft al een langere geschiedenis in de sponsoring van de voetbalsport. Zo was het Zwitserse merk sponsor van het Zwitserse elftal in 2006 en partner van Euro 2008, heeft het verbintenissen met de Mexicaanse voetbalbond en het Spaanse nationale elftal, is het ?Official Timekeeper? van Manchester United en is het recent een partnerschap met Diego Maradona aangegaan. De nieuwe deal met de FIFA is echter de meest prestigieuze overeenkomst van het horlogemerk op voetbalgebied.


Door de rol van officiële tijdmeter zal de merknaam van Hublot tijdens het WK in Zuid-Afrika te zien zijn op het bord van de ?vierde man?, waarmee deze de scheidsrechter aangeeft welke spelers gewisseld worden en hoeveel blessuretijd bijgeteld moet worden. Ook zal Hublot voor de FIFA World Cup 2014 in Brazilië een exclusieve serie gelimiteerde horloges gaan maken.


Zie voor meer nieuws en informatie over het merk Horloge.info/Hublot of www.hublot.ch.