Hublot ontwikkelt Magic Gold voor de Big Bang Unico

De SIHH, de Salon International de la Haute Horlogerie die gisteren weer is begonnen in Genève, is de aftrap voor het nieuwe horlogeseizoen. En als er in Genève nieuwe vindingen en innovaties worden gepresenteerd, blijven de merken die van oudsher pas in Bazel acte de présence geven niet achter. Hublot laat zien dat het weer een aantal mooie dingen voor ons in petto heeft in maart en presenteert nu alvast de nieuwe Big Bang Unico Magic Gold. Dit horloge heeft een bezel van een superkrasvast goud, waardoor het alleen kan worden bewerkt door middel van diamant.

Zoals het DNA van Hublot het voorschrijft, blinkt ook dit model weer uit in een samensmelting van materialen en designs. Het Magic Gold, dat drie jaar geleden door Hublot werd ontwikkeld en diverse patenten draagt waaronder dat van meest krasbestendige 18 karaat goud ter wereld, komt nu voor het eerst samen met het design van de Big Bang manufacture chronograaf, de Unico.

Hublot-Big-Bang-Unico-Magic-Gold-op-witDe legering Magic Gold werd ontwikkeld in samenwerking met de EPFL (Swiss Federal Institute of Technology) en is – ondanks zijn krasvastheid – toch gecertificeerd als authentiek 18 karaat goud door het Central Office for Precious Metals Control. Met een hardheid van bijna 1000 Vickers kan het alleen door diamanten instrumenten worden bewerkt, maar het elimineert wel het zwakke punt van 18 karaat goud: namelijk dat het nogal snel krast. Normaal heeft 18 karaat goud een hardheid van 400 Vickers, bij gehard staal ligt de waarde rond de 600 Vickers.

In november 2011 werd Magic Gold gepresenteerd en inmiddels kan Hublot het materiaal in eigen huis maken in de Manufacture in Nyon, waar zich ook de keramiekproductie en de hogedrukmetaalgieterij bevindt. Magic Gold is een legering van 24 karaat goud en boriumcarbidepoeder dat extreem verhit wordt. Hierdoor hardt het uit tot hightech keramiek, waarna 24 karaat goud en 3% gesmolten vloeibaar goud samen met een edelgas worden geïnjecteerd in de poriën van het hightech keramiek. Hieruit ontstaat het Magic Gold. In BaselWorld 2012 werd een kleine oplage Big Bang Ferrari met het materiaal gepresenteerd en nu dan de Big Bang Unico met een bezel van Magic Gold

Hublot-Big-Bang-Unico-Magic-GoldReferentie 411.CM.1138.RX heeft een kastdiameter van 45,5 mm., in zwart keramiek met gepolijste zijden en zes H-vormige zwarte PVD titanium schroeven. Het horlogeglas van saffierkristal is aan beide zijden behandeld met een anti-reflecterende coating en draagt een verguld Hublot-logo. Ook de kroon is van met zwart PVD behandeld titanium en heeft een rubberen kapje. De achterzijde is van saffierkristal, ook aan beide zijden behandeld. Het horloge is waterdicht tot 10 ATM (100 meter) en heeft een mat zwart gelakte skeletonbewerking ondergaan met een rood gelakte minutenbaan. Het uurwerk is een automatische flyback chronograaf met kolomwiel uit de eigen ateliers (HUB 1242 UNICO) met zwarte PVD behandeling. Het uurwerk heeft een gangreserve van ongeveer 72 uur.
De prijs is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.hublot.com