Coronel Dakar Limited Edition finisht in Dakar rally

Hoewel het voor Tom Coronel nog even afwachten is of zijn succesvolle deelname aan de Dakar Rally 2015 ook wordt omgezet in een podiumplaats – Tom finishte voor het Maxxis Dakar Team maar werd aan het begin van de race gediskwalificeerd, hier tekende hij beroep tegen aan, maar de uitslag is nog niet bekend – mag de Nederlander trots zijn op zijn prestatie. De loodzware Dakar, die dwars door Zuid-Amerika voert, heeft hij toch maar mooi weten te voltooien. Sponsor TW Steel zal ook wel tevreden zijn, want zij introduceerden tenslotte een speciale Coronel Dakar Limited Edition.

Coronel Dakar 4De broers Tim en Tom Coronel startten op 4 januari met hun buggy’s in ‘s werelds zwaarste rally: de Dakar. Helaas viel Tim met motorproblemen uit in de tweede proef, maar Tom wist de race te volbrengen. Net als bij elke editie van dit evenement lanceerde TW Steel een speciale Coronel Dakar Limited Edition. Dit jaar is dat een vintage style pilot model uitgevoerd met dikke donkerbruine leren band en gemaakt van geborsteld 316L staal met een glossy ring om de kast. De donkergrijze wijzerplaat toont de twee helder witte chronodials van het krachtige chronograaf uurwerk, een datumaanduiding en opvallende ‘Luminova’ cijfers en wijzers. Dit fosforescerende materiaal maakte het horloge goed afleesbaar tijdens de race in de donkere woestenij van de Dakar.

TW456 - Coronel Dakar limited edition ACHTERZIJDE_HRDe kast heeft een diameter van 48 mm. en de achterzijde is voorzien van een geschroefd deksel met daarop de inscriptie ‘Coronel Dakar 2015 – Eat my dust’. Ook de kroon is geschroefd, zodat stof buiten de deur blijft. Het horlogeglas is van gehard mineraalglas en het horloge is waterdicht tot 5 ATM (50 meter). Tijdens de race droegen de broers Coronel het horloge uiteraard zelf ook en testten zo het uurwerk en de stof- en waterdichtheid van de kast.

Coronel Dakar 1De Coronel Dakar Limited Edition (TW456) is geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 500 stuks wereldwijd en is verkrijgbaar voor € 329.

Kijk voor meer informatie op www.twsteel.com