Hublot komt met eerste horloge met (deels) betonnen bezel

Op 3 november onthulde Hublot in ‘Concrete jungle’ New York een nieuw horloge waarbij opnieuw een samenwerkingsverband is gezocht. Ditmaal kwam het horloge tot stand in co-design met street artist Tristan Eaton. Het horloge draagt volluit de naam ‘Classic Fusion Aerofusion Chronograph Concrete Jungle’. Hublot heeft met het horloge in de reeks ‘nieuw materiaal gebruik’ een primeur; het bezel is gemaakt van beton en epoxyhars.

Hublot heeft een missie om  ‘First, Different & Unique’ te zijn en dat is gelukt door onder ander beton als materiaal voor het horloge te gebruiken. Tristan Eaton voorzag het kastdeksel van de  Concrete Jungle met zijn werk als handtekening. Of het horloge ook buiten NYC te spotten zal zijn is de vraag want het uurwerk heeft een zeer gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks.  classic-fusion-aerofusion-chronograph-concrete-jungle-3

Tristan Eaton is een van de meest vooraanstaande hedendaagse kunstenaars. Na een carrière in de kunst van 20 jaar die begon op straat is Eaton momenteel full-time kunstenaar en muurschilder. Opdrachtgevers van Eaton zijn onder andere Barack Obama, Nike, Donatella Versace, Google en Disney. Eaton werk is te vinden in meer dan 30 steden over de hele wereld, waaronder Parijs, Shanghai, Londen en New York. Het Museum of Modern Art (MOMA) in London heeft een permanente tentoonstelling. De kunstenaar leerde New York kennen met enkel lef op zak:  “Toen ik naar New York City verhuisde het de stad voor mij zoiets als een onbekend, wild dier. Ik vond het prachtig maar ook intimiderend. Ik was alleen, zonder geld en vrienden en ik had geen andere keus dan de strijd aan te gaan met die enorme  betonnen jungle met verf en creativiteit als mijn wapen. In 18 jaar heeft de stad me gemaakt tot de kunstenaar die ik nu ben. Hublot is een van de weinige merken met wie ik een waardige hulde aan mijn tijd in de betonnen jungle kon brengen.”tristan-eaton-2

Het is de bedoeling van Hublot om na deze eerste kennismaking meer horloges uit te brengen met een deels betonnen bezel. De Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Edition Concrete Jungle heeft een kast van 45 mm van microblasted black ceramic. Van dit materiaal zijn ook de pushers en de kroon. De bekende H-vormige Hublot schroeven zijn van zwarte titanium. Het horloge wordt aangedreven door een uit 207 onderdelen bestaand automatisch uurwerk, kaliber HUB1155. Het horloge is waterbesteding tot 50 meter en heeft en gangreserve van 42 uur.

classic-fusion-aerofusion-chronograph-concrete-jungle-3-1

classic-fusion-aerofusion-chronograph-concrete-jungle-case-back

De gelimiteerde ‘Concrete Jungle’ Classic Fusion Aerofusion is uitsluitend te koop bij de Hublot boetieks New York op Madison Avenue en Fifth Avenue.

Prijs: €  17.500
Meer informatie: Hublot.com