Designklassieker Junghans Max Bill horloge in lichte kleuren

De winter moet nog starten, maar Junghans blikt met de Junghans Max Bill collectie al vooruit naar zomer 2017 met horloges in een licht kleurenpalet.

De puristische Max Bill by Junghans is al decennia lang een essentieel onderdeel van de Junghans collectie. Geïnspireerd op Bauhaus, worden deze minimalistische horloges gekenmerkt door de lichtgevende lay-out van de wijzers. junghans_maxbill_027_3601_00_euro660

Met een diameter van 34 mm, werd de –handopwindbare – Max Bill voor het eerst geproduceerd in 1961 als herenhorloge. Inmiddels is dit horloge ook een geliefd item binnen de damescollecties. Het horloge dankt zijn naam aan de oorspronkelijke ontwerpen van Max Bill van zo’n 60 jaar geleden. Het uiterlijk van de 1956 Max Bill keukenklok, een uniek stuk op designgebied, werd het uitgangspunt voor zijn eerste horlogeontwerpen in 1961. Bill schonk daarbij buitengewoon veel aandacht aan de balans tussen gebruiksvriendelijkheid en schoonheid.

junghans_maxbill_027_3602_00_euro660

Nieuwe nuances zetten de Max Bill opnieuw in de spotlights. Speciaal voor de zonnige, warmere maanden van het jaar, creëerde Junghans een kleurrijke lijn van deze designklassieker met een kast van 34 mm of 32,7 mm.  Opvallend zijn de gekozen roze en blauwe voorjaarstinten. Voor de band is er keus uit een geborsteld kalfslederen band of lederen band met fluweelstructuur. Beide met stalen gesp. Optioneel is een Milanese band met veiligheidsgesp.junghans_maxbill_047_4657_00_euro520

Voor wie liever een nog minimalistischer horloge heeft, is er de grijze grafiet uitvoering met grijs lederen band. De Zwitserse quartz horloges zijn spatwaterdicht.

Prijs vanaf € 520
Meer informatie: Junghans.de