William L.1985 – Geïnspireerd op Iconische Chronografen

William L.1985 is een nieuw horlogemerk dat sinds kort bij de eerste juweliers in Nederland ligt.

Het merk wil met traditionele codes breken door betaalbare kwaliteitshorloges op de markt te brengen. Het design van alle William L.1985 horloges is geïnspireerd op iconische vintage Zwitserse chronografen uit de jaren 50.

william_l-_1985_-_automatic_collection

Achter het merk zit Guillaume Laidet, die in de naam van zijn label zijn eigen geboortejaar heeft werkt. De ondernemer heeft goed begrepen dat vintage horloges erg in de belangstelling staan, maar niet altijd een aantrekkelijk prijskaartje hebben, wat ook geldt voor service en reparatie aan echte oldies. Laidet liet ooit een chronograaf van zijn grootvader repareren en moest daar diep voor in de buidel tasten. Het liet hem nadenken over hoe gaaf het zou zijn om een vintage look horloge te dragen met een modern, dus goedkoper hart.

william-l-1985

Om de prijzen van de  William L.1985 vintage horloges aantrekkelijk te maken zijn de modellen van het merk voorzien van quartz uurwerken. Toch straalt het merk niet uit voor de meest makkelijkste weg gekozen te hebben. Aan zowel de techniek als de vormgeving en de afwerking is veel aandacht geschonken. De ondernemer heeft dan ook ervaring binnen het horlogevak opgedaan bij o.a. Zenith, Girard-Perregaux en Jaeger-LeCoultre. Met William L.1985 wil Laidet het beste uit twee werelden combineren.

De prijzen: € 149 – € 400
Meer informatie: Williaml1985.com