Ongekend hoogstandje voor 20-jarige Chopard Manufacture, L.U.C Full Strike minute repeater

Het paradepaardje dat de 20ste verjaardag van Chopard Manufacture mag vertegenwoordigen is de Chopard L.U.C. Full Strike. Chopard’s eerste minute repeater. Het opmerkelijke horloge heeft een glashelder geluid…Letterlijk.

De L.U.C Strike zelf is niet nieuw, het model dat elk uur een melodie laat horen werd voor het eerst in 2006 gelanceerd. Maar de toevoeging ‘Full’ geeft al aan dat het nieuwe model een stap verder gaat. Het is voor het eerst dat een Strike wordt gelanceerd als minute repeater. Het 42,5 mm model dat elke minuut een andere toon laat horen, is uitgevoerd in roségoud, heeft een opengewerkte wijzerplaat en is één van de meest innovatieve minute repeaters die er op de markt zijn.

Chopard l-u-c-full-strike-1-white-161947-5001

Chopard l-u-c-full-strike-5-white-161947-5001

De L.U.C Strike is een uitzonderlijk horloge dat op de uren, kwartieren en minuten en kristalhelder geluid laat horen. Letterlijk, want het geluid wordt voortgebracht door onder andere saffieren ringen die een integraal onderdeel zijn van het horlogeglas. De gongs en horlogeglas zijn gefreesd uit een enkel blok saffier waardoor het glas de functie heeft van gong, luidspreker en horlogeglas. Deze technische oplossing is tot dusver uniek.l-u-c-full-strike-9-sapphire-glass-and-gongs

Naast het staaltje akoestisch precisiewerk heeft het horloge ook een meest geavanceerde en inventieve bewegingen ooit door Chopard gemaakt. In de ontwikkeling zit meer dan 15.000 uur en het kaliber, 08.01-L, heeft drie nieuw gepatenteerde ontwikkelingen. Onderdelen van een slagwerkmechanisme kunnen soms een tikkend geluid laten horen tussen de gongslagen door, maar Chopard is erin geslaagd het kaliber zo te ontwikkeld dat er geen ruis te horen is tussen de gongslagen door.

Chopard l-u-c-full-strike-2-white-161947-5001

Bij het kaliber van een traditionele minute repeater komt het aan op levels, waarbij de ene laag de tijd meet, en de andere de meting transformeert naar noten. Het kaliber van de L.U.C Full Strike is 11.5 mm extreme dun en bestaat toch uit 500 onderdelen. Naast alle technische bijzonderheden is het horloge ook erg elegant. De 42,5 mm kast is gemaakt van18-karaats duurzaam Fairmined roségoud en wordt geleverd met een hand genaaid en met een plantaardig geverfde, CITES-gecertificeerde alligator lederen band.l-u-c-full-strike-6-caliber-l-u-c-08-01-lAlle componenten van het kaliber zijn zorgvuldig en met hand afgewerkt en voorzien van handgemaakte gravures. De platen en bruggen zijn gemaakt van nikkelzilver, een onverhard edelmetaal dat de minste kras of fout in het vakmanschap verraad. De combinatie van de vele mooie details, het gebruikte materiaal, een gangreserve van 60 uur, de COSC certificering en het Poinçon de Genève keurmerk en, niet in de laatste plaats, het kristalheldere geluid maken de L.U.C Full Strike tot een waar, jubileumwaardig, pronkstuk.012-setting-of-the-inertia-wheel-drum-zoom

Van de 18 karaat Fairmined roségouden L.U.C Full Strike zijn 20 exemplaren gemaakt. (Ref. 161947-5001)
Prijs € 246.500.
Meer informatie: Chopard.com