Hublot bezegelde afgelopen maandag in New York haar partnerschap met de Amerikaanse skiër en ?bad-boy? Bode Miller. In aanwezigheid van de legendarische skikampioen werd de ?Bode Bang? gelanceerd, een gelimiteerde Big Bang waarvan een deel van de opbrengst naar Millers eigen Turtle Ridge Foundation gaat.

De link tussen Hublot en Bode Miller ? in 2008 nog wereldkampioen skiën in alle disciplines, die binnenkort zijn comeback hoopt te gaan maken na een blessure ? kwam tot stand toen Miller de fabriek van Hublot bezocht voor een fotoshoot voor de catalogus van skimerk Kjus (van voormalige skikampioen Lasse Kjus). Miller raakte gefascineerd door de know-how en de precisie van de horlogemakers en na een meeting met Jean-Claude Biver, de baas van Hublot waarmee hij qua karakter veel gemeen bleek te hebben, wilde hij graag zijn eigen horloge gaan maken.


Bode Miller kijkt mee met een horlogemaker van HublotHet resultaat is de Bode Bang, waarvan een deel van de opbrengst naar de Turtle Ridge Foundation gaat. De Turtle Ridge Foundation is een door Bode Miller en zijn familie in 2005 opgerichte stichting, die door middel van sport de minder bedeelden in de samenleving laat meedelen in het succes van de sportman. De Bode Bang is een 44,5 millimeter brede automatische chronograaf met een kast uit gezandstraald zwart keramiek. Het horloge heeft saffier glas boven een witte wijzerplaat, met aan de binnenkant de handtekening van Bode Miller. Ook de bodem van het horloge is van saffier glas, gezet in een ring van zwart keramiek, waardoor het mechanische HUB4100 chronografenuurwerk te zien is. Aan het horloge zit een zwarte rubberen band die in lengte verstelbaar is en een zwarte PVD sluiting heeft.


De Hublot Bode Bang is gemaakt in een oplage van 250 stuks. Voor meer informatie en verkooppunten zie www.hublot.com.