Pellikaan Timing is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby-project van Hubert Pellikaan, in het dagelijks leven farmaceut. Zijn passie voor duidelijk afleesbare horloges leidde tot de geboorte van Pellikaan Timing en de PT2.

Hubert Pellikaan werkte maandenlang in zijn avonduren aan een horloge voor zichzelf, een horloge dat in zijn ogen perfect zou zijn. Speerpunten waren een sportief uiterlijk, origineel ontwerp en vooral een zeer goede afleesbaarheid. Toen hij het eerste resultaat begon te dragen, bleken veel mensen in zijn omgeving enthousiast en ontstond het idee om van het eigen horloge meer exemplaren te produceren. Pellikaan Timing was geboren.


Inmiddels gaan de horloges van Hubert als zoete broodjes over de toonbank. Na de verkiezing tot Horlogeforum.nl Limited Edition 2009 afgelopen zomer, waarbij hij 20 stuks van een speciale uitvoering van de PT2 mocht produceren (en die op voorhand verkocht waren) is het enthousiasme alleen maar gegroeid. De presentatie van Pellikaan Timing tijdens de beurs Watch2009, afgelopen november in Maastricht, was één van de bestbezochte stands.


achterkant van de PT2 Limited, gemaakt voor Horlogeforum.nl. Foto: J. KamermanDe PT2 is met een 45 millimeter brede stalen kast (zonder de kroon meegemeten) een fors horloge. Door de zeer duidelijke opmaak van de zwarte wijzerplaat is de tijd zeer gemakkelijk af te lezen en is de opzet van Hubert Pellikaan goed geslaagd. Ook in het donker leest het horloge makkelijk af, doordat de Breguet-stijl wijzers en de indexering voor uren en minuten voorzien zijn van lichtgevend materiaal. In de kast huist een ETA/Unitas 6498-1 uurwerk, dat door de saffierglazen achterkant mooi te bezichtigen is. Ook het glas boven de wijzerplaat is van saffier glas.


De Pellikaan Timing PT2 kost ? 670,- inclusief NATO en zware lederen band in zwart of vintage bruin. Zie voor meer informatie de website van Pellikaan Timing www.pellikaantiming.nl.