Voor Dion McAsey, oprichter van Magrette Timepieces, zijn de jaren 50 van de vorige eeuw de favoriete periode als het gaat om mechanische zaken, om het even welke. Daarom heeft de Nieuw-Zeelander zich voor zijn nieuwste creatie, de Moana Pacific Diver, laten inspireren door duikhorloges uit die periode.

De 44 millimeter brede stalen kast en de duikring van de Moana Pacific Diver reflecteren de simpele klassieke look uit het verleden, terwijl de wijzerplaat de voor Magrette bekende look and feel heeft. Boven de wijzerplaat bevinden zich de met Super-LumiNova gevulde wijzers en daarboven dubbel gebold antireflectief saffier glas. In de deels gepolijste, deels geborstelde kast, huist een automatisch Miyota 8215 uurwerk. De Moana Pacific Diver heeft een geschroefde kroon en is, onder andere daardoor, waterdicht tot 500 meter. Het horloge komt met een 24 millimeter brede lederen band met rood stiksel en een rubberen duikband.


Er zullen slechts 500 stuks van deze mooie “duiker” worden gemaakt, waarvan de eerste 100 naar verwachting op 30 januari 2010 zullen worden uitgeleverd. Het is mogelijk in te tekenen op de eerste 100 stuks via de website van de importeur van Magrette. Het horloge kost ? 409,-.