Hublot draagt House of Mandela horloge op aan Nelson Mandela

Op 22 juli was de officiële presentatie van de Classic Fusion House of Mandela, een horloge waarmee Hublot de voormalige president van Zuid-Afrika eer betoont. Hublot sloeg voor het ontwerp de handen ineen met The House of Mandela, de stichting die door de familie van de vredesapostel in het leven werd geroepen om te helpen de rechten van de mens te beschermen. Als eerste zwarte president van Zuid-Afrika (1994) werd Nelson Mandela, die ook bekend stond als ‘Madiba’, een alom gerespecteerd voorvechter van de mensenrechten. Mandela stierf in 2013 toen hij 95 jaar oud was. Zijn 18-jarige gevangenschap op Robbeneiland had zijn moraal niet gebroken.

Hublot-Nelson-Mandela-gold-backDe Classic Fusion House of Mandela is er als 45 mm breed mannenhorloge en als 42 mm breed damesmodel met een met diamanten bezette bezel. In die lunette zitten 35 briljantgeslepen diamanten met een totaal van 1,15 crt. De wijzerplaat heeft het logo van de familie Mandela, een bij met gespreide vleugels, die een vertakt patroon hebben en die de verschillende takken van de stamboom van de Mandela’s voorstellen. De bij werd niet zomaar tot familiewapen verkozen. Het is een verwijzing naar Mandela’s naam in Xhosa (het volk waartoe Mandela behoorde) – Rolihlahla, – wat vertaald kan worden als ‘hij die dapper genoeg is om honing uit de honingraat te halen’ of ‘iemand die de status quo uitdaagt’, iets wat Mandela bij uitstek geliefd heeft gemaakt. De bij staat ook voor moed, delen en compassie. Het model wordt afgewerkt met een zwarte alligator band.

hublot_classic_fusion_house_of_mandela_dames_horlogeHublot maakt dit horloge van 18 karaat King Gold, voor zowel de 45 mm diameter als de 42 mm diameter versie. Op de achterzijde prijkt een hand, en de tekst: It’s in our hands. Nu is het horloge dus niet alleen ‘in our hands’; het kan ook ‘on your wrist’ zijn, als u snel bent, tenminste, want deze speciale editie is gelimiteerd tot 95 stuks van elke versie – refererend aan de leeftijd die Mandela bereikte.

Prijs op aanvraag.

Kijk voor meer informatie op www.hublot.comhublot-mandela-2