Hamilton lanceert drie nieuwe Khaki Navy Pioneer horloges

De drie nieuwe modellen uit de Hamilton Navy Pioneer lijn zijn geïnspireerd op de U.S. Navy marine chronometers die Hamilton exclusief produceerde in de jaren 40 van de vorige eeuw. Hamilton werkte toen nauw samen met de Amerikaanse marine, waarvoor het merk navigatieinstrumenten ontwikkelde gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het bijzonder Hamilton marine chronometers en een speciaal voor de duikers of ‘frogmen’ ontwikkeld duikhorloge. Er komen dit jaar drie nieuwe modellen uit in de Navy Pioneer lijn.

Hamilton-Khaki-Navy-Pioneer-H77706553_Original_11290De Khaki Navy Pioneer Auto Chrono is een fijn en in detail afgewerkt klassiek horloge is geïnspireerd op die navigatie-instrumenten. Het acurate H-21 kaliber geeft het moderne horloge 60 uur gemiddelde gangreserve. Gevlamde blauwe wijzers zijn een uitdrukking van de lange historie die
het merk heeft in de horlogeindustrie. De kast meet 44 mm in roestvrij staal, en band is van bruin leder. Waterdicht tot 100 meter. Prijs: € 1695.

Hamilton-Khaki-Navy-Pioneer-H77715553_Original_11291De mooi gevormde Khaki Navy Pioneer Auto is een klassiek horloge dat ook is geïnspireerd op de Hamilton marine chronometers uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Het automatische H-10 caliber geeft een gemiddelde gangreserve van 80 uur. Gevlamde blauwe wijzers zijn het stempel van bewezen horlogemakervakmanschap. De kast meet 43 mm in roestvrijstaal met een schroefkroon. Op de zilveren wijzerplaat zien we een datumaanduiding. Ook dit horloge is 100 meter waterdicht en het kost € 895.

Hamilton-Khaki-Navy-Pioneer-H77745553_Original_11292In de Khaki Navy Pioneer Small Second maakt een gloednieuw en exclusief caliber, de H-32, haar debuut. Ook dit horloge eert de originele ontwerpen vanuit de marine chronometers. Het caliber is luxueus gedecoreerd en de duidelijk zichtbare en ingewikkelde geskeletteerde details benadrukken de technische vooruitstrevendheid. De roestvrijstalen kast met PVD roségouden coating meet 43 mm. Het horloge heeft een schroefkroon en zilver met rosé gecoate indexen en wijzers. Met datumaanduiding, kleine seconde en ook 100 meter waterdicht. Prijs: € 1.095.

Kijk voor meer informatie op www.hamiltonwatch.com