Tijdens de Grand Prix van Sao Paulo op 18 oktober 2007 heeft Hublot de gelimiteerde Big Bang voor het Ayrton Senna Institute gepresenteerd. De Big Bang All Black is een rattrapante chronograaf met gangreserve aanduiding, verscholen in het zwart, voorzien van de handtekening van Ayrton Senna in het rood en de kleuren van de Braziliaanse vlag.

Het Ayrton Senna Institute is een non-profit organisatie, opgericht en gerund door Viviane Senna, de zus van de in 1994 tijdens de Grand Prix van San Marino verongelukte autocoureur Ayrton Senna. Het instituut is opgericht als eerbetoon aan de de ideeën en waarden van Senna, die streefde naar waardigheid en gelijkwaardigheid voor zijn moederland Brazilië. Het voornaamste doel is om jonge Brazilianen de kans te geven eigen vaardigheden te ontwikkelen via een scholingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen, niet alleen om hun scholing, maar ook sociale vaardigheden te verbeteren. Acht miljoen kinderen in 25 provincies in Brazilië hebben al geprofiteerd van de programma?s. Ricardo Guadalupe en Viviane SennaHublot steun aan het Ayrton Senna Institute komt voort uit Hublot?s verbondenheid met goede doelen voor achtergestelde kinderen, zoals ook Hublot?s eigen Hand-inHand- Foundation er daar één van is.


De Ayrton Senna Big Bang is gemaakt van materialen vergelijkbaar met die gebruikt in de auto-industrie. In het oog springende eigenschappen van het horloge, los van de rode handtekening op de wijzerplaat, zijn de rattrapante chronograaf en de gangreserve aanduiding. De rattrapante secondewijzer kan gebruikt worden om tussentijdse tijdmetingen te doen, gebruikmakend van de twee boven elkaar liggende secondewijzers van de chronograaf.


De Ayrton Senna Big Bang is het eerste Hublot horloge dat verkocht zal worden in Brazilië, de eerste 50 stuks zullen alleen verkocht worden in Sao Paulo. De overige 450 stuks zullen worden verkocht in Rio de Janeiro, Porto Alegre and Brasilia.Data:Kast: 44,5 mm, zwart ceramisch gepolijst, met gesatineerde zwart ceramische lunet, waterdicht tot 100 meter (10 ATM).
Glas: zowel binnen als buiten ontspiegeld saffier glas.
Achterkant: titanium met zowel binnen als buiten ontspiegeld saffier glazen zichtbodem.
Wijzerplaat: mat zwart met opgelegde zwarte indexen en cijfers, rode Ayrton Senna handtekening.
Uurwerk: Automatisch caliber Hublot HUB44 RT, gemaakt in samenwerking met La Joux-Perret. Gangreserve 42 uur.
Band: Verstelbaar natuurlijk zwart rubber met Hoblot logo. Binnenin voorzien van geel en groene strepen met de naam Ayrton Senna. Voorzien van stalen met zwart PVD behandelde vouwsluiting.
Overige data: tungsten carbide rotor behandeld met zwart PVD.