Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph

Special Amsterdam Boutique Edition

Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Amsterdam Boutique Edition aan boord van salonboot Soeverein

De beste manier om een Amsterdams horloge te presenteren is volgens Hublot op een rondvaartboot die door de vele grachten vaart. Het is misschien een cliché, maar het is ook waar, want de bronzen Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Amsterdam Boutique Edition kwam in het warme interieur van de Amsterdamse salonboot Soeverein zeer goed tot zijn recht.

Grachten en Andreaskruisen

Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph

Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Amsterdam Boutique Edition

Amsterdam is in trek. Ik heb het nu niet over Amsterdam als hot-spot voor toeristen, maar als toneel van speciale horloges. Begin deze maand lanceerde de Amsterdamse juwelier Ace een speciale Nomos Club Campus Amsterdam en amper twee weken later is het de beurt aan Hublot om met een speciaal Amsterdams horloge te komen. De Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Amsterdam Boutique Edition (22.800 euro) is een bronzen limited edition van 20 stuks met enkele zeer Amsterdamse verwijzingen. Zo heeft het achterdeksel een gravure van een kaart van de grachten en het wapenschild van de stad – de drie karakteristieke Andreaskruisen – is op 12 uur te zien.

Fusion en Douwe Bob

Het automatische chronograafkaliber HUB1155 doet dienst in de Amsterdamse Hublot

Het automatische chronograafkaliber HUB1155 doet dienst in de Amsterdamse Hublot

De Classic Fusion-modellen staan het dichtst bij het originele model dat in 1980 het begin van Hublot markeert. Dennis Martens van Schaap en Citroen die de Amsterdamse Hublot Boutique runt, heeft meegewerkt aan het design van de speciale editie. De 45 mm bronzen kast van de Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph Special Amsterdam Boutique Edition zal na verloop van tijd een uniek patina ontwikkelen. In de kast tikt het automatische kaliber HUB1115 met een gangreserve van 42 uur en een datumweergave op 6 uur. Dat zwarte gekleurde uurwerk is goed zichtbaar doordat het horloge geen wijzerplaat heeft dat het zicht belemmert. Net zo ritmisch als het mechanische uurwerk was het akoestische optreden van Douwe Bob aan boord van de Soeverein. En zijn muziek was net zo warm als het brons van de kast.

Douwe Bob zingt aan boord van de Amsterdamse salonboot Soeverein

Douwe Bob zingt aan boord van de Amsterdamse salonboot Soeverein