Een vliegende tourbillon voor alle omstandigheden

H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon

H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon met zicht op de fraai gevormde stalen kast

Wat heb je aan een tourbillon als je hem niet altijd kunt dragen? Niets natuurlijk. De H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon is een vliegende tourbillon voor alle omstandigheden. De stalen kast is bijvoorbeeld waterdicht tot 120 meter en dat maakt deze tourbillon wervelwindbestendig.

Noem het een luxeprobleem, maar wie de trotse bezitter is van een tourbillon en deze niet mee kan nemen op een bergwandeling wordt opgezadeld met een humeur in mineur. Voor de gefortuneerde buitenmens heeft niet Bever maar wel H. Moser & Cie. nu een vliegende tourbillon voor alle omstandigheden in de collectie. De Pioneer Tourbillon is uitgerust met een dubbele balansveer en omdat de bovenste brug van de tourbillon ontbreekt – vandaar de naam vliegende tourbillon – is het schommelende hart van het uurwerk goed te zien.

Industrieel ingenieus

De Pioneer-collectie van H. Moser & Cie. dat gezeteld is in het Zwitserse Schaffhausen, staat bekend om zijn moderne, sportieve, misschien zelfs industriële uiterlijk. Het is een verwijzing naar de oorsprong van het merk. De horlogemaker Henri Moser volgde zijn opleiding in Le Locle, maakte naam aan het Russische hof in Sint-Petersburg en schreef geschiedenis met de bouw van een waterkrachtcentrale in Schaffhausen. Het snelstromende Rijnwater wekte energie op die onder andere de uurwerkfabriek van de Amerikaan Florentine Ariosto Jones en zijn International Watch Company gebruikte – Moser had Jones overgehaald zijn nieuwe bedrijf aan de boorden van de Rijn te vestigen. De Pioneer-collectie van het moderne H. Moser & Cie. is een eerbetoon aan de baanbrekende en avontuurlijke geest van de oprichter.

Dubbele balansveer, massief roodgouden rotor

Goed zicht op de massief roodgouden, opengewerkte rotor van de H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon

Goed zicht op de massief roodgouden, opengewerkte rotor van de H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon

De H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon heeft een gebold saffierglas en een fraai gestructureerde kast met een diameter van 42,8 mm stalen kast. In de kast tikt het automatische HMC 804 manufactuurkaliber. De achterzijde onthult een massief roodgouden rotor die in alle richtingen het uurwerk opwindt. Hoogtepunt van het horloge is niet de vliegende tourbillon maar wel de dubbele, in eigen atelier ontwikkelde, balansveer. Een dubbele balansveer zorgt voor een beter gecontroleerde schommeling waardoor de nauwkeurigheid van het regulerende orgaan aanzienlijk wordt verbeterd. Nu is een tourbillon dat de zwaartekracht bestrijdt al nauwkeurig, de dubbele balansveer doet dar nog een schepje precisie bovenop. Interessant is ook dat het gehele echappement modulair is. Dat betekent dat de tourbillon en alles wat eraan vastzit, een eenvoudig plug and play-systeem dat eenvoudig onderhoud mogelijk maakt.

Hypnotiserend en gerookt blauw

H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon

H. Moser & Cie. Pioneer Tourbillon

Het uiterlijk van de Pioneer Tourbillon wordt in grote mate gedomineerd door de hypnotiserende, middernachtblauwe fumé-wijzerplaat. H. Moser & Cie. is een meester in het creëren van charismatische wijzerplaten en dat bewijzen ze keer op keer in rood, groen, blauw of anders met een creatie in ondoordringbaar zwart Vantablack. De luminescente punten rond de flens en de bladvormige wijzers gevuld met Superluminova maken het mogelijk de tijd op elk moment van de dag af te lezen. De heldere afleesbaarheid, de robuuste stalen kast, het ingenieuze uurwerk met plug-and-play tourbillon, en de verfijnde wijzerplaatkleur maken van de Pioneer Tourbillon een vliegende tourbillon voor alle omstandigheden.

Voor meer informatie: www.h-moser.com