Zenith doet het met MR PORTER en Bamford Watch Department

25 blauwe, 38 mm, online El Primero-chronografen

De blauwe 38 mm Zenith El Primero die Zenith maakt in samenwerking met Bamford en exclusief voor de webshop MR PORTER

Het aantal samenwerkingen in de horlogewereld is bijna niet meer bij te houden. De limited editions voor merken en magazines en websites en winkels lijkt ongelimiteerd. Zenith doet het met MR PORTER en Bamford Watch Department en dat leidt tot 25 blauwe, 38 mm El Primero-chronografen.

Het Britse Bamford Watch Department is de ‘huistuner’ van LVMH, het luxeconglomeraat waar ook TAG Heuer en Zenith onder vallen. Dat heeft inmiddels al heel wat opvallende horloges opgeleverd zoals de TAG Heuer Monaco Bamford in zwart carbon. Voor Zenith heeft Bamford nu een tot 25 stuks gelimiteerde EL Primero-chronograaf ontworpen die enkel en alleen via de winkelwebsite MR PORTER verkrijgbaar is.

Bescheiden 38 mm

Zenith doet het met MR PORTER en Bamford Watch Department

Stalen, 38 mm Zenith Bamford for MR PORTER in helder blauw met funky witte details op de wijzerplaat en een blauwe Alcantara band

De nieuwe El Primero is gebaseerd op het Zenith Heritage 146-model en neemt een aantal van de historische ontwerpelementen van het merk en improviseert vervolgens op dat thema. Te zien is onder andere een tachymeter geïnspireerd door een El Primero uit 1971, een rode secondewijzer, esthetische overeenkomsten in de zeer bescheiden 38 mm kast en de indeling van de wijzerplaat. De unieke ‘Solar Blue’-wijzerplaat krijgt extra leven door de opvallend gevormde witte wijzerplaatmarkeringen. Het geeft de wijzerplaat een jaren 70 gevoel zonder al te nadrukkelijk aanwezig te zijn. De marineblauwe Alcantara band met witte stiksels sluit goed aan bij het uiterlijk van de wijzerplaat. Het horloge dat is uitgerust met het automatische El Primero 4069-kaliber, is exclusief verkrijgbaar via MR PORTER.

Bamford, MR PORTER én Alibaba

Zenith doet het met MR PORTER en Bamford Watch Department

Een heel blauwe en heel gelimiteerde Zenith El Primero

Interessante ontwikkeling is dat luxegroepen actief worden op het gebied van personalisatie – in het geval van LVMH dat streng gelimiteerde en opvallend anders uitgevoerde luxe-horloges aanbiedt via Bamford – of op het gebied van samenwerking met een online verkooppartij. De Zenith die exclusief voor MR PORTER is gemaakt is indirect gemaakt voor de concurrerende luxegroep Compagnie Financière Richemont SA waar onder andere Cartier, IWC, Panerai en Vacheron Constantin onder vallen. Richemont kocht onlangs 95% van de aandelen van het Italiaanse Yoox Net-a-Porter (YNAP) waar MR PORTER onderdeel van is. Richemont boodt 38 euro per aandeel en dat maakte YNAP 5,3 miljard euro waard. En Richemont was nog niet klaar met browsen want de groep is ook onlangs een joint venture aangegaan met de Chinese Alibaba Group. Met de samenwerking wil de groep het aanbod van Yoox Net-A-Porter ook aanbieden aan Chinese consumenten. De samenwerking zal twee apps lanceren, één voor Net-a-Porter en één voor MR PORTER. Alibaba zal de technologische kant, de marketing, de betalingen en de logistiek op zich nemen. Horloge.info geeft graag ook het grotere plaatje, vandaar deze zakelijke epiloog.

Voor meer informatie: www.zenith-watches.com