Het luxe horlogemerk Hublot, een van de sponsors en ?Official Timekeeper? van het Europees kampioenschap voetbal deze zomer in Zwitserland en Oostenrijk, heeft haar gehele reclameruimte in de stadions gedoneerd aan ?Unite Against Racism?, een pan-Europese campagne tegen racisme in het voetbal.

Dit besluit heeft grote strategische en financiële gevolgen voor Hublot dat hiertoe kwam omdat het het promoten van normen en waarden als groot goed ziet. De reclameruimte in de stadions vertegenwoordigen 70% de reclame-uitgaven van het merk tijdens het evenement. Hublot heeft niet aangegeven wat voor bedrag met dit opmerkelijke gebaar gemoeid is maar de geschatte kosten liggen tussen de 3 en 5 miljoen Zwitserse frank (tussen 1,9 en 3,2 miljoen Euro).
Het gebaar is des te opmerkelijker omdat het komt van de kleinste sponsors van Euro 2008. Vergeleken met reuzen als UBS (bank) en Swisscom (telecommunicatie) zijn Hublot?s 250 miljoen Zwitserse frank omzet een schijntje.

De UEFA heeft met blijdschap kennis genomen van Hublot?s initiatief en heeft bevestigd dat het nog nooit eerder voor is gekomen dat reclameruimte is gedoneerd aan een goed doel.