Hublot Classic Fusion Ferrari GT

Ontworpen door Ferrari, gebouwd door Hublot

Hublot Classic Fusion Ferrari GT

Het is niet de eerste keer dat Ferriri het horloge ontwerpt en Hublot het bouwt. De Big Bang MP-11  en de MP-05 LaFerrari, horloges met uurwerken als motorblokken, kenden we al. De Hublot Classic Fusion Ferrari GT is een evolutie van wat voorafging.

Hublot Classic Fusion Ferrari GT

De Hublot Classic Fusion Ferrari GT mengt traditie met innovatieve materialen

Waar de MP-05 LaFerrari voornamelijk een indrukwkkend brok techniek is, wil de Hublot Classic Fusion Ferrari GT de liefhebbers van exotische bolides en polshorloges inpakken met verfijndere lijnen. Net zoals een GT voor de straat meer klasse en traditie uitstraalt dan een moderne hypercar.

De Hublot Classic Fusion Ferrari GT is bedacht en ontworpen in samenwerking met Flavio Manzoni, Head of Design bij Ferrari. Voor het eerst besloten Hublot en Ferrari om hun passie voor esthetische creativiteit en mechanische innovatie te combineren in een min of meer traditioneel horloge. Traditioneel als in rond en dus niet langwerpig, van saffierglas en van kolossale afmetingen. Vandaar dat als basis de Classic Fusion is gebruikt. De keuze bestaat uit 3 kasten die alle drie 45 mm in diameter zijn maar leverbaar in 3 verschillende materialen: carbon, titanium or Hublots eigen King Gold.

Carbon 3D-vezel, titanium of King Gold

De koolstofvezelvariant is de meest ‘racy ’van het stel. De carbon 3D-vezel, een driedimensionaal geweven composiet met polymeermatrix is bekend uit de sportautowereld, maar debuteert nu in de horlogewereld. Van deze variant worden 500 exemplaren gebouwd, net als van de King Gold uitvoering terwijl de titanium versie in een oplage van 1.000 stuks zal worden geproduceerd. Fraaie details is de samengestelde lunette die bestaat uit een gepolijst zwarte keramische ring en een  gezandstraald titanium exemplaar. Opvallend zijn ook de 4 schroeven met H-patroon die de lunette aan de tot 100 meter waterdichte kast verbinden.

Hublot Classic Fusion Ferrari GT

Zwart carbon en rode details te over in de Hublot Classic Fusion Ferrari GT

Onder de motorkap vinden we een UNICO manufactuurkaliber

In de 3 versies van de Hublot Classic Fusion Ferrari GT tikt het manufactuurkaliber UNICO HUB 1280. Het is een automatische flyback chronograaf met column wheel, een tikgetal van 28.800 en een gangreserve van 72 uur. De band is gemaakt van zwart Schedoni leer op zwart rubber met een door Ferrari ontworpen zwarte keramiek en titanium gesp.

Hublot Classic Fusion Ferrari GT

Achter de rotor met steigerend paard tikt een manufactuur chronograafkaliber Unico van Hublot

De 812 Superfast is de ultieme Ferrari GT

De afkorting ‘GT’ in de naam Hublot Classic Fusion Ferrari GT staat voor de Italiaanse term ‘Gran Turismo’. Een GT is een auto die bedoeld is om op hoge snelheid grote afstanden af te leggen. Op de openbare weg welteverstaan en niet op een circuit. Waar een echte sportwagen een motor in het midden heeft liggen, is het motorblok van een GT – het liefst een V12 – te vinden onder een motorkap die zich langgerekt uitstrekt voor de bestuurder. De 812 Superfast is de snelste en krachtigste straatauto van Ferrari ooit en daarmee automatisch ook de ultieme GT in de collectie van het merk uit Maranello. De 800 PK van de 812 Superfast zitten verscholen in een met de hand gebouwde V12.

Voor meer informatie over de horloges: www.hublot.com

Voor meer informatie over de 812 Superfast en andere Ferrari-creaties: www.ferrari.com